Η Αγάπη

love

Ο Θεός σαν Πατέρας είναι Σοφία, ο Θεός σαν Μητέρα είναι Αγάπη.

Ο Θεός σαν Πατέρας κατοικεί στο μάτι της Σοφίας. Το μάτι της Σοφίας βρίσκεται τοποθετημένο στο μεσόφρυδο.

Ο Θεός σαν Αγάπη βρίσκεται στον ναό-καρδιά.

Σοφία και Αγάπη είναι οι δυο κύριες κολώνες της μεγάλης Λευκής Αδελφότητας.

Να αγαπάς, πόσο όμορφο είναι να αγαπάς. Μόνο οι μεγάλες ψυχές μπορούν και ξέρουν να αγαπούν.

Η αγάπη είναι άπειρη τρυφερότητα… Η αγάπη είναι η ζωή που πάλλεται σε κάθε άτομο όπως πάλλεται σε κάθε ήλιο.

Την αγάπη δεν μπορούμε να την ορίσουμε, γιατί είναι η ίδια η Θεϊκή Μητέρα του κόσμου.

Είναι αυτό που έρχεται σε μας όταν πραγματικά είμαστε ερωτευμένοι.

Η αγάπη γίνεται αισθητή βαθιά στην καρδιά. Είναι μια ηδονική βίωση, είναι μια φωτιά που αναλώνει, είναι θεϊκό κρασί, παραλήρημα για εκείνον που το πίνει. Ένα απλό αρωματισμένο μαντηλάκι, ένα γράμμα, ένα λουλούδι, προκαλούν στο βάθος της ψυχής μεγάλες εσωτερικές ανησυχίες, εξωτικές εκστάσεις, άρρητη ηδονή.

Κανένας δεν έχει κατορθώσει ποτέ να ορίσει την αγάπη. Πρέπει να την ζούμε, πρέπει να την νιώθουμε. Μόνο οι μεγάλοι ερωτευμένοι ξέρουν τι πραγματικά είναι αυτό που ονομάζεται ΑΓΑΠΗ.

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΑΜΟΣ είναι η ένωση δύο όντων που πραγματικά ξέρουν να αγαπούν.

Για να υπάρχει πραγματική αγάπη, χρειάζεται να λατρεύονται ο άνδρας και η γυναίκα σε όλα τα επτά μεγάλα κοσμικά επίπεδα.

Για να υπάρχει αγάπη χρειάζεται να υπάρχει μια πραγματική μετάληψη των ψυχών στις τρεις σφαίρες της σκέψης, της συγκίνησης και της θέλησης.

Όταν τα δύο όντα δονούνται αρμονικά στις σκέψεις, συγκινήσεις και θελήσεις τους, τότε ο Τέλειος Γάμος πραγματοποιείται στα επτά επίπεδα της Κοσμικής Συνείδησης.

Υπάρχουν άτομα που βρίσκονται παντρεμένα στο φυσικό και αιθερικό επίπεδο, όμως στο αστρικό δεν είναι. Άλλα είναι παντρεμένα στο φυσικό, αιθερικό και αστρικό επίπεδο, όμως δεν είναι στο διανοητικό επίπεδο, ο καθένας σκέπτεται με τον δικό του τρόπο, η γυναίκα έχει μια θρησκεία και ο άντρας άλλη, δεν είναι σύμφωνοι σε αυτό που σκέφτονται κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.

Υπάρχουν γάμοι που δονούνται περίπου στους κόσμους της σκέψης και της συγκίνησης, όμως είναι τελείως αντίθετοι στον κόσμο της θέλησης. Αυτοί οι γάμοι συγκρούονται συνεχώς, δεν είναι ευτυχισμένοι.

Ο Τέλειος Γάμος πρέπει να πραγματοποιείται στα επτά επίπεδα της κοσμικής συνείδησης.

Υπάρχουν γάμοι που ούτε καν φτάνουν στο αστρικό επίπεδο, τότε δεν υπάρχει ούτε η σεξουαλική έλξη. Αυτοί είναι πραγματικές αποτυχίες. Αυτού του είδους οι γάμοι βασίζονται αποκλειστικά στην γαμήλια διατύπωση.

Μερικοί άνθρωποι ζουν μια έγγαμη ζωή στο φυσικό επίπεδο με έναν ορισμένο σύζυγο και στο διανοητικό επίπεδο συζούν με διαφορετικό σύζυγο. Πολύ σπάνια συναντάμε στην ζωή έναν Τέλειο Γάμο. Για να υπάρχει αγάπη χρειάζεται να υπάρχει συγγένεια των σκέψεων, συγγένεια συγκινήσεων και θελήσεων.

Εκεί που υπάρχει ο αριθμητικός υπολογισμός, δεν υπάρχει αγάπη. Δυστυχώς, στην σημερινή ζωή η αγάπη μυρίζει τραπεζικό λογαριασμό, εμπορεύματα και σαπίλα. Σε εκείνα τα σπίτια που υπάρχουν μόνο αριθμητικές προσθέσεις και αφαιρέσεις, δεν υπάρχει αγάπη. Όταν η αγάπη φεύγει από την καρδιά, πολύ δύσκολα γυρίζει. Η αγάπη είναι ένα παιδί πολύ δυσπλησίαστο.

Ο Γάμος που γίνεται χωρίς αγάπη, βασισμένος αποκλειστικά στο κοινωνικό ή οικονομικό συμφέρον, είναι πραγματικά μια αμαρτία εναντίον του Αγίου Πνεύματος. Αυτού του είδους οι γάμοι αναπόφευκτα αποτυγχάνουν.

Οι ερωτευμένοι πολύ συχνά συγχέουν την επιθυμία με την αγάπη και το χειρότερο του πράγματος είναι ότι παντρεύονται πιστεύοντας ότι αγαπιούνται. Όταν έχει πραγματοποιηθεί η σεξουαλική πράξη, όταν έχουν ικανοποιήσει το σαρκικό πάθος, έρχεται τότε η απογοήτευση, μένει η τρομερή πραγματικότητα.

Οι ερωτευμένοι πρέπει να αυτοαναλυθούν πριν παντρευτούν, για να ξέρουν αν πραγματικά είναι ερωτευμένοι. Το πάθος μπερδεύεται εύκολα με την αγάπη. Η αγάπη με την επιθυμία είναι απόλυτα αντίθετες.

Εκείνος που πραγματικά είναι ερωτευμένος, είναι ικανός να δίνει μέχρι και την τελευταία σταγόνα αίματος για το λατρεμένο ον.

Εξέτασε τον εαυτό σου  πριν παντρευτείς. Νιώθεις ικανός να δώσεις την τελευταία σταγόνα αίματος για εκείνο το ον που λατρεύεις; Θα ήσουν ικανός να δίνεις την ζωή σου για να ζήσει το αγαπημένο ον; Στοχάσου και διαλογίσου.

Υπάρχει πραγματική συγγένεια σκέψεων, συγκινήσεων και θελήσεων με τον άνθρωπο που λατρεύεις; Θυμήσου ότι αν δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη συγγένεια, τότε ο γάμος σου αντί να είναι ουρανός θα είναι μια πραγματική κόλαση. Μην αφήσεις να σε παρασύρει η επιθυμία. ΣΚΟΤΩΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ.

Η αγάπη ξεκινάει από μία αστραπή ηδονικής συμπάθειας, ουσιαστικοποιείται με την άπειρη τρυφερότητα και συντίθεται σε υπέρτατη λατρεία.

Ένας ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΑΜΟΣ είναι η ένωση δύο όντων που λατρεύονται απόλυτα. Στην αγάπη δεν υπάρχουν σχέδια ούτε τραπεζικοί λογαριασμοί. Αν εσύ κάνεις σχέδια και υπολογισμούς, είναι γιατί δεν είσαι ερωτευμένος. Στοχάσου πριν κάνεις το μεγάλο βήμα.

Πραγματικά είσαι ερωτευμένος; Πρόσεξε την αυταπάτη της επιθυμίας. Θυμήσου ότι η φλόγα της επιθυμίας καταναλώνει την ζωή, και μένει τότε η φοβερή πραγματικότητα του θανάτου.

Ατένισε τα μάτια του όντος που λατρεύεις, εξαφανίσου στην μακαριότητα των ματιών του, όμως αν θέλεις να είσαι ευτυχής, μην αφήσεις να σε παρασύρει η επιθυμία.

Μη συγχέεις, ερωτευμένε άνθρωπε, την αγάπη με το πάθος. Αυτοαναλύσου βαθιά.

Επείγει να ξέρεις αν αυτή σού ανήκει πνευματικά. Είναι αναγκαίο να ξέρεις αν έχεις συγγένεια τελείως με αυτήν στους τρεις κόσμους: της σκέψης, συγκίνησης και θέλησης.

Η μοιχεία είναι το απάνθρωπο αποτέλεσμα της έλλειψης αγάπης. Η γυναίκα η πραγματικά ερωτευμένη θα προτιμούσε τον θάνατο παρά την μοιχεία. Ο άντρας που μοιχεύει δεν είναι ερωτευμένος.

Η αγάπη είναι τρομερά θεϊκή, η ευλογημένη Θεά-Μητέρα του κόσμου είναι αυτό που ονομάζεται αγάπη.

Με την τρομερή φωτιά της αγάπης μπορούμε να μετασχηματιζόμαστε σε θεούς για να εισχωρούμε γεμάτοι μεγαλοπρέπεια στο αμφιθέατρο της κοσμικής επιστήμης.

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΑΜΟΣ

«Το Μονοπάτι της Κοσμικής Πραγμάτωσης είναι ο δρόμος του Τέλειου Γάμου. Ο Βίκτωρ Ουγκώ, ο μεγάλος μυημένος ανθρωπιστής, είπε τα εξής:

"Ο άντρας είναι το πιο εξυψωμένο των πλασμάτων. Η γυναίκα είναι το πιο ύψιστο των ιδανικών. Ο άντρας είναι ο εγκέφαλος. Η γυναίκα είναι η καρδιά. Ο εγκέφαλος παράγει το φως, η καρδιά την αγάπη. Το φως γονιμοποιεί, η αγάπη ανασταίνει. Ο άντρας είναι δυνατός στη λογική. Η γυναίκα είναι ανίκητη με τα δάκρυα. Η λογική πείθει, τα δάκρυα συγκινούν".

"Ο άντρας είναι ικανός για όλους τους ηρωισμούς. Η γυναίκα για όλα τα μαρτύρια. Ο ηρωισμός εξευγενίζει. Το μαρτύριο ανυψώνει".

"Ο άντρας είναι ένας κώδικας. Η γυναίκα ένα ευαγγέλιο. Ο κώδικας διορθώνει, το ευαγγέλιο τελειοποιεί. Ο άντρας είναι ένας ναός, η γυναίκα είναι το ιερό. Μπροστά στο ναό αποκαλυπτόμαστε, μπροστά στo ιερό γονατίζουμε".

"Ο άντρας σκέφτεται. Η γυναίκα ονειρεύεται. Το να σκέφτεσαι είναι να έχεις μια νύμφη στο κρανίο. Το να ονειρεύεσαι είναι να έχεις ένα φωτοστέφανο στο μέτωπο".

"Ο άντρας είναι ένας ωκεανός. Η γυναίκα είναι μια λίμνη. Ο ωκεανός έχει το μαργαριτάρι που στολίζει. Η λίμνη την ποίηση που θαμπώνει".

"Ο άντρας είναι ο αετός που πετά. Η γυναίκα είναι το αηδόνι που τραγουδά. Το να πετάς είναι να κυριαρχείς το διάστημα. Το να τραγουδάς είναι να κατακτάς την ψυχή".

"Τελικά, ο άντρας είναι τοποθετημένος εκεί που τελειώνει η γη. Η γυναίκα εκεί που αρχίζει ο ουρανός".

Αυτές οι ύψιστες φράσεις του μεγάλου μυημένου ανθρωπιστή Βίκτωρα Ουγκώ προσκαλούν στο μονοπάτι του Τέλειου Γάμου.

Ευλογημένη ας είναι η αγάπη. Ευλογημένα τα όντα που λατρεύονται».

Translate »