Η Θυσία προς την Ανθρωπότητα

sacrifice2

Θέλω να πω στους αδελφούς που θα αρχίσουνε αυτά τα μαθήματα, πως πρέπει να αφαιρούμε το εγώ με ολόκληρο, πλήρη και συνολικό τρόπο.

Ξέρουμε καλά ότι αν δεν διαλύουμε το ΕΓΩ, θα πάμε στην καθοδική εξέλιξη, μέσα στα έγκατα της φύσης. Με κανένα τρόπο δεν θα ήτανε πλήρης η βαθιά εσωτερική φώτιση αν η συνείδηση συνεχίζει εμφιαλωμένη μέσα στο ΕΓΩ. Γι' αυτόν τον λόγο, η καταστροφή των απάνθρωπων ψυχολογικών ελαττωμάτων, που είναι η ζωντανή προσωποποίηση των δικών μας λαθών γίνεται επείγουσα, απαραίτητη, μη αναβλητέα με τον σκοπό η ουσία, η συνείδηση, να μένει απελευθερωμένη.

Αν οι μαθητές καταλάβουν την ανάγκη να περάσουν από την Βουδιστική εξάλειψη, τότε μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς θαυμάσια αποτελέσματα. Αλλά αν μόνο απασχολούνται για τις κοινωνικές θέσεις, εξουσίες, μυήσεις και χιλιάδες πράγματα και δεν δουλεύουνε πάνω στον εαυτό τους για να εκριζώνουν τα ψυχολογικά ελαττώματα τους, τότε πραγματικά είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν μόνο αποτυχίες.

Έτσι για να δίνουν αποτελέσματα αυτά τα καινούργια μαθήματα πρέπει πρώτα από όλα να προχωράμε στο ψυχολογικό πεδίο, να πολεμήσουμε για να καταστρέφουμε το ΕΓΩ.

ΕΡ: Αξιοσέβαστε Δάσκαλε, θέλω να σας ρωτήσω τι είναι η θυσία προς την ανθρωπότητα, διότι υπάρχει η ιδέα ότι μόνο δίνοντας τις διδασκαλίες θυσιαζόμαστε για την ανθρωπότητα.
ΑΠ: Είναι φανερό ότι εκείνοι που σηκώνουν τον Πυρσό του Λόγου για να φωτίζουν με αυτόν όλους εκείνους που μένουν στην άγνοια, αναμφισβήτητα συνεχίζουν από τον δρόμο της πιο μεγάλης θυσίας. Μιμούνται τον Χριστό που έδωσε την ζωή του για την ανθρωπότητα, μιμούνται τους Αποστόλους οι οποίοι κήρυξαν σ' όλες τις γωνίες της γης, μιμούνται τους μεγάλους Μάρτυρες. Άνθρωποι, έτσι είναι φανερό πως θα προχωράνε στον δρόμο, «στο δρόμο της κόψης του μαχαιριού».

Έτσι λοιπόν η θυσία είναι μεγαλύτερη. Πραγματικά υπάρχουν υπηρετούν τον κόσμο με διαφορετικούς τρόπους. Θεραπεύοντας τους αρρώστους, κάνοντας έργα ευσπλαχνίας με το επάγγελμα τους, με το αξίωμα τους κλπ. Τότε ο καθένας υπηρετεί σύμφωνα με τις ικανότητες του, αλλά εκείνοι που υπηρετούν μεταδίδοντας την Γνώση πραγματικά βαδίζουν σε ένα δρόμο για μεγάλες Αυτοπραγματοποιήσεις.

Με την θυσία χάριν της ανθρωπότητας ακυρώνουμε τα παλιά χρέη και στο τέλος μένουμε εντελώς καθαροί από το Κάρμα.

Τι μεγαλύτερο... Τι υπέροχο... Έτσι συμβουλεύουμε την θυσία για εκείνους που το θέλουν αληθινά να μένουν ελεύθεροι από το Κάρμα. Διότι αν έχουμε με τι να πληρώνουμε, πληρώνουμε και τελειώνουμε καλά στις διαπραγματεύσεις, και αν δεν έχουμε με τι να πληρώνουμε πρέπει να πληρώνουμε με πολύ πόνο. Περισσότερο αξίζει να έχουμε Κοσμικό Κεφάλαιο για να πληρώνουμε και αυτό το Κοσμικό Κεφάλαιο κερδίζεται μέσα από την θυσία χάριν της ανθρωπότητας, φέροντας την διδασκαλία σε όλους τους λαούς της Γης.

Translate »