Βιογραφία

 

Rabolu_002

Ο Αξιοσέβαστος Δάσκαλος Ραβολού (Χοακίν Αμόρτεγι Βαλμπουένα)  γεννήθηκε το 1926 στην Κολομβία, σε μια απλή και ταπεινή οικογένεια. Από την παιδική του ηλικία είχε θαυμασμό για  την ομορφιά και τη σοφία της φύσης και ασχολήθηκε με τη γεωργία.

Το 1952 βρήκε την αληθινή πνευματική γνώση στο πρόσωπο του Αξιοσέβαστου Δάσκαλου Σαμαέλ  Αούν Βεόρ στη Σιέρα Νεβάδα της Σάντα Μάρτα στην Κολομβία  και σύντομα κατάλαβε ότι είχε μπροστά του την ευκαιρία για την επίτευξη της εσωτερικής ανάπτυξης και βελτίωσης που πολλοί  άνθρωποι θα επιθυμούσαν.

Με ατσάλινη θέληση και αποφασιστικότητα  έβαλε σε εφαρμογή, πρακτικά, τη διδασκαλία που του δόθηκε και έτσι κατάφερε να προχωρήσει στο δύσκολο δρόμο της πνευματικότητας μέσα από την αφύπνιση της συνείδησης.

Ως συνέπεια της εσωτερικής ανάπτυξής του, ο Αξιοσέβαστος Δάσκαλος Ραβολού ξεκίνησε ένα ακούραστο έργο διάδοσης της αληθινής Γνώσης σε διεθνές επίπεδο μέσα από διαλέξεις, μαθήματα, συνέδρια, διεθνείς συναντήσεις, πάντα με γενναιόδωρο και αλτρουιστικό πνεύμα.

Το 1976 ο ιδρυτής της Παγκόσμιας Γνωστικής Χριστιανικής Κίνησης  Αξιοσέβαστος Δάσκαλος Σαμαέλ Αούν Βεόρ, στη «Μεγάλη Διεθνή Γνωστική Διακήρυξη» (βλέπε βιβλίο «Η Νέα Τάξη»),  εξουσιοδότησε τον Α.Δ. Ραβολού να εγκαταστήσει τη Νέα Τάξη και να αναμορφώσει τη Γνωστική Κίνηση αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ο Α.Δ. Ραβολού, ως δικαστής του Κάρμα, έχει απόλυτη εξουσία για να εγκαταστήσει την τάξη όπου τυχόν χρειαστεί. Αναμφίβολα, ο Α.Δ. Ραβολού οφείλει  να γκρεμίσει πολλά είδωλα από πηλό και να διορθώσει πολλά λάθη».

Το 1977, μετά την αποσάρκωση του Α.Δ. Σαμαέλ, το έργο του συνέχισε ο Α. Δ. Ραβολού ως Διεθνής  Γενικός Συντονιστής της Παγκόσμιας Γνωστικής Χριστιανικής Κίνησης της Νέας Τάξης.

Πέρα από τις πολυάριθμες διαλέξεις και προσανατολισμούς του, ο Α.Δ. Ραβολού άφησε στην ανθρωπότητα μια σειρά από έργα, όπως: «Η Σύνθεση των Τριών Βουνών», «Ο Αντάρτης Αετός», «Γνωστική Επιστήμη», «Προσανατολίζοντας τον Μαθητή», «Ερκόλουμπους».

Το 1999, λίγο πριν αποσαρκωθεί, ο Α.Δ. Ραβολού μεταρρύθμισε εκ νέου τη Γνωστική Κίνηση μετατρέποντάς την αποκλειστικά σε μια σχολή πρακτικής, μια σχολή αναγέννησης, αφιερωμένη στον ψυχολογικό θάνατο και το αστρικό ξεδίπλωμα.

Αποσαρκώθηκε στις  8 Ιανουαρίου 2000 στην Μπογκοτά (Κολομβία).

Translate »