Γνωστική Επιστήμη

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Έχω ριχτεί στο πεδίο της μάχης για να Επαναστατήσω εκείνα τα άτομα που αληθινά έχουν τον πόθο της εσωτερικής υπέρβασης.
Αυτό είναι ένα Επαναστατικό πεδίο, αντικειμενικό, πρακτικό, για να κάνουμε να δώσει καρπούς το Έργο που έχει αφήσει ο Α.∆. Σαμαέλ.
Ενώ τα άτομα δουλεύουν μονάχα με τη θεωρία, συνεχίζουν να είναι «παπαγάλοι» που μιλούν γι’ αυτό που δεν γνωρίζουν, κι εδώ θέλουμε κόσμο με Γνώση.
Κάποιος οφείλει να μην εξαρτάται απ’ αυτό που είπε ο κύριος τάδε ή ο κύριος δείνα. Ο αληθινός Γνωστικός οφείλει να είναι ένα πρακτικό και ερευνητικό στοιχείο, για να μην τρώει παραμύθια από κανέναν.
Η πρόθεσή μου δεν είναι να διευθύνω, ούτε να συγκεντρώσω κάτι, αλλά να βγάλω πρακτικά, Συνειδητά άτομα, που να χρησιμεύουν στην ανθρωπότητα. Να ξέρετε ότι εγώ δεν θέλω να είμαι αυτός που «δίνει διαταγές» ούτε ο «ήρωας της ταινίας», αλλά το καθήκον μου είναι να βγάλω Συνειδητά άτομα διαμέσου της πρακτικής.
Λέγεται ότι η «ΓΝΩΣΗ» είναι Γνώση, αυτό είναι πολύ πραγματικό. Αλλά πρέπει να δούμε ότι για να φτάσουμε στη Γνώση πρέπει να Γνωρίσουμε. Η Γνώση έρχεται από το Γνωρίζω, αν εμείς δεν Γνωρίζουμε, δεν μπορούμε να έχουμε Γνώση, έτσι δεν είναι; Κι αν δεν έχουμε Γνώση, τι είναι αυτό που θα παραδώσουμε; Να επαναλαμβάνουμε όπως ένας «παπαγάλος» αυτό που έχουμε ακούσει να λέει κάποιος άλλος; Αυτό είναι παράλογο! Αυτό μέσα στη «ΓΝΩΣΗ» δεν χωράει.
Όταν μιλάμε με Γνώση, μιλάμε με εξουσία, με Συνείδηση. Κι αυτός είναι ο σκοπός της «ΓΝΩΣΗΣ», να μιλάμε με Γνώση της Αιτίας.
∆εν θέλω με τη ∆ιδακτική ή τη Μέθοδο που έχω δώσει να βγουν οπαδοί του Χοακίν Αμόρτεγι. Θέλω ν’ ακολουθείτε τον εαυτό σας· εμένα δεν μ’ ενδιαφέρουν οι οπαδοί, με ενδιαφέρει το Έργο που άφησε ο ∆άσκαλος Σαμαέλ να το παρουσιάσω ενώπιον των Ανώτερων Ιεραρχιών ως Έργο αληθινό, όχι να παρουσιάσω λίγους οπαδούς «ανθρώπων», που σίγουρα δεν αξίζουμε τίποτα! Εδώ αξίζει το Έργο που ο καθένας πραγματοποιεί μέσα στον εαυτό του, αυτό είναι που με ενδιαφέρει σε αυτές τις στιγμές. ∆εν θέλω, επαναλαμβάνω, οπαδούς κανενός είδους.
Αυτός που ακολουθεί «ανθρώπους» κάνει ένα σοβαρότατο λάθος, γιατί, εάν δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους εαυτούς μας, πώς θα εμπιστευτούμε ή θα ακολουθήσουμε άλλους;
Η αντίληψη που έχω αναφορικά με τη «ΓΝΩΣΗ» και την ανθρωπότητα είναι μια αντίληψη εντελώς διαφορετική απ’ αυτήν που ίσως οι νόες των άλλων μπορούν να σκεφτούν. Εγώ δεν σκέφτομαι πλήθη.
Εγώ σκέφτομαι ότι, εάν ανέβλυζαν τέσσερα ή πέντε Συνειδητά άτομα, θα ήταν μια Μεγάλη Νίκη γι’ αυτή την Εποχή.
Τότε, στην ποσότητα δεν δίνω προσοχή, εμείς αυτό που κάνουμε είναι να βγάλουμε από τον «πνιγμένο το καπέλο» και εκπληρώνουμε ένα καθήκον, ως ανθρωπότητα που είμαστε, να παραδώσουμε τη Γνώση στα άλλα ανθρώπινα όντα. Αλλά δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ποσότητας, παρά θέλουμε Ποιότητα και την ποιότητα τη βρίσκουμε διαμέσου της πρακτικής.
Η ∆ιδασκαλία για μένα είναι τόσο μεγάλη, γιατί αληθινά μας μαθαίνει να ζούμε.
Αν βιώναμε ένα βιβλίο του ∆άσκαλου Σαμαέλ, μ’ ένα μόνο βιβλίο απελευθερώνεται οποιοσδήποτε, βιώνοντάς το.

ΧΟΑΚΙΝ ΑΜΟΡΤΕΓΙ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ
(Α.∆. ΡΑΒΟΛΟΥ)

Διατίθεται στα βιβλιοπωλεία.

Translate »