Το Πρώτο Βουνό

Mountain-roerichΠολλά έχουν ειπωθεί για το Μυητικό Δρόμο. Τώρα επιτρέπω στον εαυτό μου να εξηγήσει πιο λεπτομερειακά το δρόμο προς την Απελευθέρωση.

Πρέπει να ξεκινήσουμε να επεξεργαζόμαστε τις ίδιες μας τις ενέργειες. Ξέρουμε ότι το ανθρώπινο ον είναι μια μηχανή που έχει επτά κέντρα: δύο ανώτερα και πέντε κατώτερα (σ.μ. νοητικό, συγκινησιακό, κινητικό, ένστικτο, σεξουαλικό). Αυτά τα πέντε κέντρα δεν δουλεύουν με το δικό τους υδρογόνο, εξαιτίας του οποίου η ανθρώπινη μηχανή βαδίζει άσχημα, δουλεύει πολύ άσχημα.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι από αυτά τα πέντε κατώτερα κέντρα, τα πρώτα τέσσερα κλέβουν την ενέργεια του πέμπτου, που είναι το σεξουαλικό κέντρο. Γι' αυτό κανείς δεν μπορεί να φτάσει στην αγνότητα, αν πρώτα δεν οργανώσει την ανθρώπινη μηχανή του• αυτά τα κέντρα ή κύλινδροι να δουλεύουν όπως πρέπει, το καθένα με τη δική του ενέργεια. Έτσι θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε το υδρογόνο 12, που είναι αυτό του σεξουαλικού κέντρου.

Ενώ δεν κάνουμε αυτή τη δουλειά αυτό είναι το να χάνουμε χρόνο, γιατί πάντα το σεξουαλικό μέρος θα είναι ανισόρροπο, το ίδιο ακριβώς όπως τα άλλα κέντρα.

Το υδρογόνο 12 είναι το υδρογόνο του σεξ, αυτό με το οποίο δουλεύει κανονικά το σεξ, και το Si-12 είναι όταν ήδη μετατρέπεται μέσω της επιστημονικής αγνότητας.

Δια μέσου του θανάτου εκείνων των μικροσκοπικών ψυχικών στοιχείων, που εκδηλώνονται κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο σε κάποιον, είτε είναι λαγνείας, υπερηφάνειας, εκδίκησης, μίσους, κλοπής, τελικά, όλες αυτές οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κλέβουν και ανισορροπούν τη σεξουαλική ενέργεια και δεν επιτρέπουν στο άτομο να φτάσει στην αγνότητα, μιας και δεν δουλεύει με την ενέργειά του κάθε κέντρο.

Το ένα κλέβει από το ένα, το άλλο κλέβει από το άλλο, όλα κλέβουν από το σεξουαλικό κέντρο και ταυτόχρονα το σεξουαλικό κέντρο, για να μπορέσει να λειτουργήσει, κλέβει επίσης την ενέργεια των άλλων κέντρων, όπου ανισορροπείται ολοκληρωτικά η ανθρώπινη μηχανή. Μια διασταύρωση υδρογόνων που δεν τον φέρνουν σε μια ισορροπία, αλλά συνεχίζει τρέφοντας αυτά τα ψυχικά στοιχεία, χωρίς ελπίδα να φτάσει στο Δρόμο της Μύησης.

Έτσι είναι το πώς λειτουργεί όλο το σύνολο των γνωστικών μαθητών επί του παρόντος, χωρίς εξαίρεση, γιατί κανείς δεν έχει κάνει αυτή τη δουλειά όπως την υποδεικνύω εδώ.

Όποιος θέλει να φτάσει να ισορροπήσει την ανθρώπινη μηχανή του, οφείλει να αρχίσει να εξαλείφει όποια λεπτομέρεια εκδηλώνεται, όσο μικροσκοπική κι αν είναι, ζητώντας από τη Θεϊκή του Μητέρα την εξάλειψη. Έτσι είναι το πώς ισορροπούμε σιγά σιγά την ανθρώπινη μηχανή, για να πετύχουμε αληθινά το στόχο μας, που είναι ο Μυητικός Δρόμος.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκδηλώνονται όλα αυτά τα ψυχικά στοιχεία, που είναι αυτά που τρέφουν το Εγώ. Με αυτό τον τύπο θανάτου ταξινομείται σιγά σιγά η ενέργεια για κάθε κέντρο, μέχρι που μένουν δουλεύοντας κανονικά και μπορούμε τότε να επεξεργαστούμε το Si-12 μέσω της μετατροπής, που είναι αυτό που μας επιτρέπει να μπούμε στο Μυητικό Δρόμο, να ξυπνήσουμε την Ιερή Φωτιά και να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε από το Πρώτο Βουνό.

Όταν αρχίζουμε να δουλεύουμε με το θάνατο - έτσι όπως το έχω διδάξει και το εξηγώ - έρχονται οι αλλαγές της ενέργειας στο μαθητή. Κάποιος αρχίζει με το μαύρο υδράργυρο, δεύτερο τον άσπρο, τρίτο τον κίτρινο και τέταρτο τον κόκκινο. Ο κόκκινος ήδη είναι η Ιερή Φωτιά. Ξυπνάει και αρχίζει να ανεβαίνει από το νωτιαίο μυελό.

Αυτή είναι η αρχή της δουλειάς που πρέπει να πραγματοποιήσουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αρχίσουμε το Πρώτο Βουνό ή την εσωτερική δουλειά. Μπορείτε να ψάξετε όπου θέλετε, αν δεν αρχίσει από εκεί δεν έχει αρχίσει η δουλειά. Εδώ πεθαίνουν οι θεωρίες και τα έργα είναι αυτά που βγάζουν μπροστά το μαθητή.

Κατά τρόπο, λοιπόν, ώστε εδώ είναι έργα και όχι λόγια. Οι ομιλίες είναι πολύ όμορφες αλλά με τις ομιλίες κανείς δεν βγαίνει από εκεί που είναι. Με υπομονή κατορθώνονται όλα αυτά που θέλει κάποιος και είναι λογικό ότι ο Δρόμος είναι δύσκολος αλλά όχι αδύνατος.

Ο Α.Δ. Σαμαέλ μίλησε για όλα αυτά, μας δίδαξε, αγωνίστηκε, αλλά κανείς δεν θέλησε να φτάσει στην πρακτική, να υπακούσει σε αυτό που ο Δάσκαλος Σαμαέλ μας υπέδειξε σε όλα του τα έργα, αλλά το μετέτρεψαν σε καθαρές θεωρίες, συζητήσεις, ότι εκείνος ξέρει περισσότερο από ότι ο άλλος και έτσι διαδοχικά. Μετατράπηκαν σε μερικούς παπαγάλους, μιλώντας γι' αυτό που δεν γνωρίζουν.

Translate »