Σύνθεση Των Τριών Βουνών

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Αγαπητέ Αναγνώστη:

Έχω γράψει αυτό το έργο συνθέτοντας όλο το Δρόμο, αυτό που πρέπει να κάνει κάθε μαθητής για να φτάσει στην Απελευθέρωση.
Περιμένω ότι αυτό δεν θα είναι ένα από τα τόσα που έχουν γραφτεί πάνω στο ίδιο θέμα, για να απομνημονευτεί· αυτό είναι για να το εξασκήσετε. Αυτό δεν επιτρέπει συζητήσεις ούτε ομιλίες, αλλά πρακτική.
Θέλω με αυτό το έργο να σας δείξω τον πιο σύντομο δρόμο, τον πιο γρήγορο, για να φτάσετε στην Απελευθέρωση. Γι' αυτό ανέλαβα την εργασία να ερευνήσω πολύ σε βάθος, μέσω της πρακτικής, για να σας αφήσω ως κληρονομιά αυτό το έργο, που είναι ο πραγματικός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει κάθε μαθητής.
Ήδη έχουμε ακούσει πολλές θεωρίες, πολλές ομιλίες. Για να δούμε, τι υπάρχει από όλα αυτά; Τίποτα! Δεν έχει μείνει τίποτα περισσότερο από το κενό που αφήνουν εκείνα τα στοιχεία. Κατά τρόπο, λοιπόν, ώστε με αυτό το έργο θέλω να φτάσετε στο Μυητικό Δρόμο.
Αυτό είναι για τον ταπεινό κόσμο, τον κόσμο που ποθεί να απελευθερωθεί από τους μηχανικούς νόμους που τόσο μας έχουν βλάψει· που έχουμε φτάσει να μετατραπούμε σε κάποια όργανα της Φύσης και έχουμε ξεχάσει αληθινά για τι ήρθαμε και για πού πρέπει να συνεχίσουμε.
Πρέπει να αφήσετε την υπερηφάνεια και να μπείτε με υπομονή να εξασκήσετε τον οδηγό που δίνω σ' αυτό το βιβλίο, για να το πειραματιστείτε και να μπορείτε εσείς οι ίδιοι να δίνετε μαρτυρία αργότερα σε άλλους που ρωτάνε. Κάποιος δεν πρέπει ποτέ να μαθαίνει μόνο για αυτόν, αλλά πάντα να σκέφτεται την Ανθρωπότητα, πρώτα.
Όταν σκέφτεται την Ανθρωπότητα γενικά, έτσι αναπτύσσεται η σπίθα της αγάπης, ισχυροποιείται μέσα σε κάποιον, και η άνοδος είναι πιο αποτελεσματική. Κατά τρόπο, λοιπόν, ώστε εμείς μαθαίνουμε για να διδάξουμε, όχι για να φυλάξουμε μέσα μας όλες εκείνες τις γνώσεις και η Ανθρωπότητα να αφανίζεται.
Εγώ είμαι ένας από αυτούς που θα ήθελε να μη χαθεί ούτε μία μόνη Ψυχή. Γι' αυτό θυσιάζομαι και αγωνίζομαι, για να καταλάβετε αληθινά τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει κάθε μαθητής, για να μη χάνετε το χρόνο σας με ασαφείς θεωρίες, ασυνάρτητες, που δεν μένει τίποτα στη Συνείδηση του ατόμου, γιατί δεν ξέρει ούτε το για τι μιλάει.
Το καλύτερο είναι να μιλάς με γνώση της αιτίας, έτσι όπως το κάνω εδώ με το χέρι στην καρδιά μου, ικετεύοντάς σας να εξασκείτε για να βγείτε από την ασυνείδητη κατάσταση στην οποία βρίσκεστε.
Ταιριάζει να πούμε ότι η Σοφία εκφράζεται διά μέσου κάποιου, όταν είναι προετοιμασμένος. Απροετοίμαστος, πώς μπορεί να εκδηλωθεί η Σοφία;
Έχουμε ακούσει πολλούς δοκησίσοφους περιπατητές που παίρνουν πόζες Δασκάλων, ιεραρχιών και είναι γεμάτοι από υπερηφάνεια, απληστία, λαγνεία, από όλα τα ελαττώματα που βλέπουμε ολοφάνερα να εκφράζονται μέσα από αυτούς.
Όταν κάποιος προσποιείται σοφία ή ταπεινότητα είναι όταν πιο μακριά βρίσκεται από αυτήν, γιατί η ταπεινότητα και η σοφία γεννιούνται όταν είναι καλά προετοιμασμένος, χωρίς ανάγκη από σχόλια και εμφανίσεις.
Παρακαλώ πολύ αυτούς που διαβάζουν αυτό το έργο να μου συγχωρέσουν τα λάθη που βρίσκουν σ' αυτό, γιατί δεν είμαι συγγραφέας, δεν είμαι διανοούμενος. Απλά περιγράφω αυτό που γνωρίζω, με τους απλούς και πρακτικούς όρους μου:

ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.

Αδελφικά,
ΧΟΑΚΙΝ ΑΜΟΡΤΕΓΙ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ
(Α.Δ. ΡΑΒΟΛΟΥ)

Διατίθεται στα βιβλιοπωλεία.

Translate »