Η Νέα Τάξη

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΌ ΤΟΝ Α.Δ. ΡΑΒΟΛΟΥ.

Αυτή η ΝΕΑ ΤΑΞΗ βαδίζει σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΖΥΓΑΡΙΑΣ. Εγώ δεν κάνω πράγματα αθέμιτα, αλλά αυτό που οφείλω να κάνω για το καλό του ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΟΥ.

Αυτό δεν είναι νέο, αυτό εξουσιοδοτήθηκε από το ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΑΜΑΕΛ, όπως φαίνεται σε επιστολές του που πολλοί γνωρίζουν και θα γνωρίσουν σε αυτό. Αυτό δεν είναι καπριτσιόζικο, αλλά εποικοδομητικό εφόσον η ΝΕΑ ΤΑΞΗ καλείται να ταξινομήσει το προσωπικό ή τους ΣΠΟΡΟΥΣ, για να εξαγνίζονται, για να δώσουν τους ΚΑΡΠΟΥΣ τους.

Επομένως αυτές οι διάφορες ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ που δημοσιεύουμε σε αυτό το ΦΥΛΛΑΔΙΟ είναι για να γνωρίσει όλος ο κόσμος ότι δεν είναι εκ μέρους μου, αλλά από ΑΝΩΤΕΡΕΣ εντολές που πρέπει να εκπληρώσω.

Αναλύστε σε βάθος, μελετήστε τες, για να δείτε ότι εκεί δεν υπάρχει τίποτα εναντίον της ανθρωπότητας, αλλά όλα για το καλό της ανθρωπότητας, γιατί πρέπει να ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΖΟΥΜΕ μέχρι να βρούμε το ΠΝΕΥΜΑ, το οποίο είναι αυτό που ψάχνουμε όλοι όσοι μπαίνουμε σε αυτή τη διδασκαλία.

Τίποτα δεν μπορεί να μένει στατικό, όλα είναι μια αιώνια Κίνηση. Γι’ αυτό λέγεται ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, γιατί άλλοι βγαίνουν και άλλοι μπαίνουν. Αυτό είναι η ΚΙΝΗΣΗ. Δεν θα μπορούσαμε να μένουμε στατικοί με μικρές ομάδες και η ανθρωπότητα να αποτυγχάνει. Γι’ αυτό πρέπει να κινούμαστε δεξιά κι αριστερά για να μπορέσουμε να βρούμε εκείνες τις ΨΥΧΕΣ που θέλουν αληθινά τη ΣΩΤΗΡΙΑ τους.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ. 15 Οκτωβρίου 1975 (Σελίδα 3)
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. 1 Ιανουαρίου 1976 (Σελίδα 4)
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ. 1 Ιανουαρίου 1976 (Σελίδα 5).

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΒΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ ΣΤΟΝ JULIO MEDINA ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ.

Θέλουμε να δημοσιεύσουμε αυτές τις ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ γιατί ξέρουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν τις γνωρίζει και για αυτό έχουν αφεθεί να εξαπατηθούν από την περίφημη «Γνωστική Εκκλησία», νομίζοντας ότι αυτοί που διηύθυναν τη Γνωστική Εκκλησία είχαν εξουσία και ήταν άτομα υψηλής ηθικής.

Ως απόδειξη αυτού, τα Καταστατικά της Γνωστικής Εκκλησίας δεν τα ενέκρινε ο Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ στο Μεξικό, όταν έγινε το Συνέδριο της Guadalajara, γιατί ήταν εσφαλμένα. Τους είπε ότι μέχρι να του φέρουν τροποποιημένα Καταστατικά δεν θα ενέκρινε τη Γνωστική Εκκλησία. Έτσι ώστε αυτά τα Καταστατικά δεν τροποποιήθηκαν γιατί τα είχαν κάνει κακοπροαίρετα, για να πάρουν στην κατοχή τους τα αγαθά της ΚΙΝΗΣΗΣ και να κάνουν ένα θεσμό πολύ εμπορικό, που ονομαζόταν «ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ».

Με αυτό εξαπατήθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι και πιστεύω ότι τώρα ξυπνάνε από την απάτη, το λάθος στο οποίο έπεσαν.

Αυτές τις διευκρινίσεις τις κάνω γιατί γνωρίζω πολύ καλά το περιεχόμενο από όλα και θέλω να το μάθουν και οι υπόλοιποι για να μην αφεθούν να εξαπατηθούν, και ότι ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΕΛ μιλούσε για τον Δάσκαλο Garga Cuichines, του ανέθετε θέσεις και πολλά πράγματα, μοχθώντας να σηκωθεί, γιατί αυτός ποτέ δεν σηκώθηκε. Ο Μποδισάτουα κατρακύλησε περισσότερο από ότι βρισκόταν, πιο βαθιά και από εκεί γεννήθηκε η «Γνωστική Εκκλησία» με τις κακές προθέσεις του, πράγμα που το έκανε ο κύριος Julio Medina Vizcaino.

Αυτές τις διαβεβαιώσεις τις κάνω και τις υπογράφω γιατί μιλάω την αλήθεια δημόσια, δεν έχω γιατί να μένω σιωπηλός ενώπιον εγκλημάτων που διαπράχθηκαν και διαπράττονται στο όνομα της ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ενώ η αληθινή ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ δεν βρίσκεται στη γη: Είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ όπου μένουν και ιερουργούν Μεγάλες Ιεραρχίες. Τότε, μην αφήνεστε να εξαπατηθείτε από την εμφάνιση αυτής εδώ της φτηνής εκκλησίας, γιατί ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ δεν της έδωσε την έγκρισή του. Δεν πρέπει να συγχέετε την αληθινή Εκκλησία, τον Ιερό Ναό, με έναν εμπορικό θεσμό.

Αυτό να μείνει ξεκάθαρο· αυτός που αφήνεται να εξαπατηθεί από εδώ κι εμπρός, δικό του πρόβλημα. Καθένας θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ JULIO MEDINA, 29 Ιανουαρίου 1976. (Σελίδα 7)
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Α.Δ. ΡΑΒΟΛΟΥ, 29 Ιανουαρίου 1976. (Σελίδα 12)
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ, 4 Μαρτίου 1976. (Σελίδα 13)

JOAQUIN ENRIQUE AMORTEGUI VALBUENA.
ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΡΑΒΟΛΟΥ.


ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ
15 Οκτωβρίου 1975

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ, θεωρώντας απαραίτητο να εγκαταστήσει το νόμο και την τάξη στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, εξουσιοδοτεί τον Αξιοσέβαστο Δάσκαλο ΡΑΒΟΛΟΥ (JOAQUIN AMORTEGUI VALBUENA) για να νομοθετήσει, να μετατρέψει, να κρίνει και να επιλύσει προβλήματα σχετιζόμενα με την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΕΝΙΚΑ.

Ο ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΡΑΒΟΛΟΥ υπολογίζει στην πλήρη υποστήριξη της ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ του ΜΕΞΙΚΟΥ.

Οποιαδήποτε ασέβεια προς τις διατάξεις του ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΡΑΒΟΛΟΥ θα μπορεί να τιμωρείται με την άμεση αποβολή όποιου ή όποιων θα ενεργούσαν έτσι.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΡΑΒΟΛΟΥ είναι ένας Δάσκαλος του ΚΑΡΜΑ Επανενσαρκωμένος και δεόντως αναγνωρισμένος από την ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στην πρωτεύουσα του Μεξικού D.F.

PAZ INVERENCIAL

Υπογεγραμμένο στις 15 Οκτωβρίου 1975 (13ο έτος του Υδροχόου) από τον Πατριάρχη της Παγκόσμιας Γνωστικής Χριστιανικής Κίνησης.

ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ
(Είναι πιστό αντίγραφο του πρωτοτύπου).


ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
1η Ιανουαρίου 1976

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΡΑΒΟΛΟΥ

Ο Αξιοσέβαστος Δάσκαλος Ραβολού, Δάσκαλος του Κάρμα επανενσαρκωμένος και σε πλήρη εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων του, θα πρέπει βάσει διαταγών του Πατριάρχη της Διεθνούς Γνωστικής Κίνησης, Σαμαέλ Αούν Βεόρ, να κάνει να εκπληρώνονται όλα τα διατάγματα της Πατριαρχικής Έδρας του Μεξικού.

Οποιαδήποτε πράξη ασέβειας, ανυπακοής ή έλλειψης σεβασμού στον Αξιοσέβαστο Δάσκαλο Ραβολού θα τιμωρηθεί με τη σημείωση της άμεσης αποβολής.

Η Πατριαρχική Έδρα του Μεξικού δεν δέχεται ελλείψεις σεβασμού προς τον πολύ σεβάσμιο και πολύ Αξιοσέβαστο Δάσκαλο Ραβολού και συνεπώς οποιαδήποτε αστοχία με αυτή την έννοια θα τιμωρηθεί με την άμεση αποβολή.

Ο Δάσκαλος Ραβολού ως Δικαστής του Κάρμα έχει απόλυτες εξουσίες για να εγκαθιδρύσει την Τάξη όπου γίνεται αναγκαίο.

Η Πατριαρχική Έδρα του Μεξικού υποστηρίζει σταθερά όλες τις εργασίες και τα συμπεράσματα του Δάσκαλου Ραβολού.

Αναμφίβολα ο Δάσκαλος Ραβολού οφείλει να γκρεμίσει πολλά είδωλα από πηλό και να διορθώσει πολλά λάθη.

(υπογεγραμμένο)
ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ
(Παρατίθεται αυτούσιο από τη «Μεγάλη Διεθνή Γνωστική Διακήρυξη» έτος 1976, από τον Α.Δ. Σαμαέλ Αούν Βεόρ»).


ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ
1η Ιουνίου 1976

Η Νέα Τάξη εγκαθιδρυμένη από τον ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΡΑΒΟΛΟΥ είναι εκκαθαριστική εκατό τοις εκατό και εφόσον διαδικάζεται διδακτικά σύμφωνα με τον Νόμο της Ζυγαριάς, δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να προξενήσει Μαρτύριο κανενός είδους.

Η Γνωστική Κίνηση πρέπει να ανανεωθεί στον ίδιο τον εαυτό της, με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσε να συνεχίσει με ξεπερασμένα συστήματα. Εάν η Κίνηση δεν ανανεωνόταν η ίδια συνεχώς, θα έμπαινε στην παρακμάζουσα καθοδική διαδικασία.

Χωρίς υπερβολή κανενός είδους, μπορέσαμε να επαληθεύσουμε κάποιες απόψεις συνδεόμενες στενά με τον Νόμο της «Εντροπίας» (Έκδηλη Καθοδική εξέλιξη), σε μερικούς τομείς.

Στη Σκακιέρα της ζωής υπάρχουν πιόνια λευκά και μαύρα· οι κοσμοκράτορες μερικές φορές πρέπει να ενισχύσουν λευκά πιόνια, μερικές φορές πρέπει να ενισχύσουν μαύρα πιόνια.

Ο Χίτλερ ή ο Μουσολίνι υπήρξαν μαύρα πιόνια, ενισχυμένα από τους πράκτορες του Νόμου, με το σκοπό να τιμωρήσουν τον Κόσμο.

Όταν ένα μαύρο πιόνι έχει εκπληρώσει την αποστολή του, Καρμικού τύπου, χάνει κάθε δύναμη και πέφτει αναπόφευκτα.

Στη Γνωστική μας Κίνηση, μερικά μαύρα πιόνια έχουν πέσει, αλλά τα λευκά πιόνια ξεχωρίζουν με γυμνό μάτι στο ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΥΨΙΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΙΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ SIERRA NEVADA ΤΗΣ SANTA MARTA.

Έρχεται στη μνήμη μου σε αυτές τις στιγμές, ένα εσωτεριστικό έργο πολύ ενδιαφέρον, με τον τίτλο: «ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ».

Όταν εξετάσουμε την επιστολή μου απευθυνόμενη στον: JULIO MEDINA, με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, μπορούμε να αποδείξουμε ένα πέρα για πέρα εσωτεριστικό μάθημα που αντί να βλάπτει, μάλλον ωφελεί κατά εκατό τοις εκατό τους Γνωστικούς μαθητές.

Αυτός είναι ένας λόγος, περισσότερο από αρκετός, για τον οποίο, με κανένα τρόπο δεν θα εναντιωνόμουν εγώ στη διάδοση αυτού του Γράμματος-Μαθήματος ή επιστολής, με γεύση αυστηρά απόκρυφη και εσωτεριστική.

Μέχρι που εγώ ο ίδιος θα ευνοούσα τη διάδοση τέτοιας Επιστολής-Μαθήματος, αφού γνωρίζουμε καλά ότι αντί να βλάψει, θα ωφελούσε.

Με κανένα τρόπο η Πατριαρχική Έδρα του Μεξικού δεν θα μπορούσε να εγκρίνει μία πορεία προς τα πίσω, προς στάδια ήδη ξεπερασμένα. Η Νέα Τάξη εγκαθιδρυμένη από τον ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΡΑΒΟΛΟΥ ήταν εξουσιοδοτημένη δεόντως από την Πατριαρχία, από την Πατριαρχική Έδρα του Μεξικού.

(υπογεγραμμένο)
ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ
(Παρατίθεται απευθείας από τη «Μεγάλη Διακήρυξη της Πατριαρχικής Έδρας του Μεξικού, 1η Ιουνίου 1976, από τον Α.Δ. Σαμαέλ Αούν Βεόρ»).


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ JULIO MEDINA VIZCAINO

Μεξικό, D.F., στις 29 Ιανουαρίου 1976

ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΟ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ
PAZ INVERENCIAL

Λάβε τον γνωστικό αδελφικό χαιρετισμό μου.

Ακριβέ μου Αδελφέ: Λαμβάνοντας το τηλεγράφημά σου, τα νέα που φθάνουν σε αυτήν την Πατριαρχική Έδρα του Μεξικού είναι βέβαια πολύ αντιφατικά· σε κάθε περίπτωση σκέφτομαι εγώ ότι μέσω του ΗΡΕΜΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ και της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ, όλα μπορούν να λυθούν.

Ποτέ δεν θα μου συνέβαινε να σκεφτώ για έναν JOULIO MEDINA τύπου ENRIQUE BENAR ή DAVID VALENCIA, ή κάποιου είδους έτσι όπως ο άστοχος συγγραφέας του FEGLA.

Αυτοί οι ανόητοι πίστεψαν ότι η ενέργεια με την οποία δούλευαν ήταν δική τους, ατομική τους ιδιοκτησία, ποτέ δεν υποπτεύθηκαν ότι δούλευαν με την ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΑ· είναι προφανές ότι μη δίνοντάς τους πλέον την ίδια μου την ενέργεια, σβήσανε σαν μία λάμπα από την οποία της αφαιρούν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο πολύ σεβάσμιος και Αξιοσέβαστος Μεγάλος ΔΑΣΚΑΛΟΣ GARGA CUICHINES είναι ενωμένος με μένα σε αυτόν το Μεγάλο Αγώνα και τον έχω στηρίξει με όλη μου την ηλεκτρική δύναμη για να μπορέσει να θριαμβεύσει.

Φεύγοντας για την ΕΥΡΩΠΗ σκέπτομαι να αφήσω το Ζωντανό ΒΟΥΔΑ επικεφαλής ενός ισχυρού στρατού, πολύ καλά πειθαρχημένου. Αυτές είναι οι προθέσεις μου και δεν υπάρχει σε αυτές τίποτα το μεμπτό.

Αυτοί οι ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ που παραθέτω σε αυτή την ΕΠΙΣΤΟΛΗ, σου δείχνουν με πλήρη σαφήνεια ότι θέλω μόνον το ΚΑΛΟ ΣΟΥ και το ΚΑΛΟ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΙΤΙΑΣ· το πρόσωπό μου δεν αξίζει τίποτα· το ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ.

S.S.S. Δεν ενέκρινα τέτοια ΣΥΝΟΔΟ στο S.S.S. και το αποτέλεσμα το έχουμε μπροστά στα μάτια μας. Επαναλαμβάνω, το πρόσωπό μου δεν ΑΞΙΖΕΙ τίποτα· αλλά δυστυχώς για μερικούς και ευτυχώς για άλλους, στο εσωτερικό μου Κατοικεί κάποιος που έχει ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ· το να ανυπακούμε στον ΚΥΡΙΟ, μπορεί να φέρει μόνον ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΙΕΝΑΓΑ

Στην αναφερόμενη ΕΔΡΑ δεν ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΟΥ, για αυτό το λόγο η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ξεχωρίζει με γυμνό μάτι.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ

Βρίσκομαι ενώπιον των ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Είμαι στο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ή ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Μπροστά στα μάτια μου εμφανίζονται οι αδελφοί του S.S.S, βρίσκονται καθισμένοι σε μια γωνιά του Σαλονιού.

Μπροστά σε αυτούς είναι ο Μποδισάττουα του Δασκάλου Garga Cuichines. Ο Κύριος του Κάρμα τον ακούει μπροστά από το ίδιο του το γραφείο· oι αδελφοί της Sierra Nevada, αφού έχουν εκθέσει τα επιχειρήματά τους, παραμένουν καθισμένοι σε μια γωνιά του Σαλονιού. Είμαι στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ· σε κάποιο από τα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Έχω ακούσει τα επιχειρήματα του ενός και των άλλων· ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ έχει κάνει τον Μποδισάττουα του Δασκάλου Garga Cuichines να δει τα ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΑΘΗ.

Ο Μποδισάττουα σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, με κανένα τρόπο δεν θέλει να δεχθεί ότι κάνει ΛΑΘΟΣ· επιμένει ότι ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, καταφέρεται ΒΙΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΡΑΒΟΛΟΥ· επιμένει στους λανθασμένους σκοπούς του.

Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ περιορίζεται στο να τον κάνει να δει την ΑΠΟΤΥΧΙΑ και το ΜΟΙΡΑΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΜΟ.

ΝΟΜΙΖΩ ότι το Σφάλμα του Μποδισάττουα βρίσκεται στο ότι δεν είχε δουλέψει ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΓΩ.

Εξερευνώντας ψυχολογικά το Εγώ ή καλύτερα θα λέγαμε τα διάφορα στοιχεία που το αποτελούν μέσα στον εαυτό του, στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτού του ευγενούς Μποδισάττουα του Μεγάλου Δασκάλου Garga Cuichines, μπορώ να επαληθεύσω από μόνος μου και με άμεσο τρόπο ότι το ΕΓΩ της ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ έχει πληγωθεί θανάσιμα.

Αυτό έχει προκαλέσει στον ψυχισμό σου βίαιες αντιδράσεις.

Ένας ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΤΑΥΡΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, είναι αυτός του ΘΥΜΟΥ, ο οποίος συνδέεται πάντα με ευκολία με το ΕΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ.

Προφανώς σε όλα αυτά έχει μπει επίσης στο παιχνίδι το ΕΓΩ ΤΗΣ ΑΥΤΟ-ΑΓΑΠΗΣ· αναμφίβολα τέτοιο στοιχείο συνδέεται επίσης με αυτό της ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ.

ΤΟ ΕΓΩ ΤΗΣ ΑΥΤΟ-ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ, με κανένα τρόπο δεν μπόρεσε να αντέξει αυτό που ειπώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, στο S.S.S.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΕΓΩ ΤΗΣ ΑΥΤΟ-ΑΓΑΠΗΣ πληγωμένο έχει ενωθεί ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ και ο Ταύρος του ΘΥΜΟΥ έχει μπει στην υπηρεσία αυτών των Εγώ.

Δεν είναι περιττό να πούμε ότι αυτός ο ΤΑΥΡΟΣ χρώματος ΜΑΥΡΟΥ κατέχει μεγάλη ΕΞΟΥΣΙΑ. Στον ψυχολογικό χώρο σε ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, χωρίς κανένα σεβασμό.

Τίποτα από αυτά δεν αγνοείται στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ούτε αγνοείται η ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΡΑΒΟΛΟΥ.

Από όλα όσα ειπώθηκαν, μπορείς να συνάγεις από μόνος σου, να βγάλεις συμπεράσματα, να συμπεράνεις.

Προφανώς ΒΑΔΙΖΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ· δίνεις κλωτσιές στα αγκάθια· κοίταξε εκείνο το χαρτί του Τρελού του Ταρώ· στοχάσου πάνω σ’ αυτό το χαρτί.

Να κολυμπάς ενάντια σε Ρεύματα είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ και ακριβώς ΑΥΤΟ είναι αυτό που κάνεις εσύ σ’ αυτές τις στιγμές.

Εάν είχες διαλύσει τα Εγώ της ψεύτικης προσωπικότητας, τα οποία παρεμπιπτόντως κυβερνώνται από 96 νόμους· σ’ αυτές τις συγκεκριμένες στιγμές εσύ δεν θα έκανες αυτό που κάνεις τώρα.

Πάντα σε έχω υποστηρίξει και πάντα θα σε υποστηρίζω, ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΙΑΣ ΟΡΘΗΣ ΔΙΑΓΩΓΗΣ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ

Ο συνειδητός κύκλος της Ηλιακής ανθρωπότητας που ενεργεί πάνω στα ανώτερα κέντρα του Είναι, με κανένα τρόπο ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ των γραμματέων, κ.τ.λ., που υπάρχει τώρα στην Κεντρική έδρα της Cienaga.

Εγώ ο ίδιος θέλησα να ψάξω κάποιο τρόπο ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ, κάποιο τρόπο συμφωνίας για να συμφιλιώσω τα αντίθετα μέρη, αλλά δεν το έχω κατορθώσει, οριστικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Μου έχουν έλθει Γράμματα του προσωπικού των αναφερόμενων γραφείων της Cienaga, μερικά αγενή, άλλα ζητώντας εξηγήσεις· και εγώ έχω περιοριστεί να κρατάω ΣΙΩΠΗ εξαιτίας του ότι δεν είμαι ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ· δεν καταδικάζω κανέναν· δεν αναφέρω τα κακουργήματα κανενός.

Περιορίζομαι μόνο να μεταγράφω διαταγές που λαμβάνω από το Συνειδητό Κύκλο της Ηλιακής Ανθρωπότητας· κι αυτό είναι όλο.

Εναντίον της Κεντρικής Έδρας της Cienaga έχουν φθάσει από όλα τα μέρη ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ κατηγορίες· η δυσαρέσκεια είναι γενική. Εγώ πάντα καταστρέφω τέτοια γράμματα, γιατί δεν μου αρέσει να κατηγορώ κανένα· να προσδιορίζω τα σφάλματα κανενός· καθένας είναι ο καθένας, και αυτό είναι ΟΛΟ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση των γραφείων της Cienaga, μεταγράφω μόνο ΔΙΑΤΑΓΕΣ γενικού τύπου. ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

CHERENZI. Ειδήσεις οι οποίες έφθασαν σε αυτήν την Πατριαρχική Έδρα του Μεξικού φερμένες από ένα ζευγάρι Πορτορικανών, βεβαιώνουν με έμφαση ότι ο κύριος OMAR CHERENZI LIND προκαλεί μεγάλη αναταραχή στο Παρίσι, λένε ότι έρχεται να πάρει μαζί του το προσωπικό που ήταν μαζί του· που σπούδασε μαζί του, κ.τ.λ.

Αυτή η είδηση είναι σκανδαλώδης και καταλαβαίνω ότι το προσωπικό του CHERENZI δονείται εντατικά σ’ αυτές τις στιγμές. ΣΤΟΧΑΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι σκοτεινές δυνάμεις του CHERENZI ενεργούν πάνω στα κατώτερα κέντρα της ανθρώπινης μηχανής.

Εσύ όπως μπορείς να δεις, αυτή η είδηση καταλήγει σκανδαλώδης μέχρι και εκπληκτική· εν πάση περιπτώσει έχει προκαλέσει αναταραχή σε όλο τον πνευματικό κόσμο της Αμερικής.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Διάλυσε τα ΕΓΩ που κυβερνώνται από 96 Νόμους, αναφέρομαι με έμφαση στα ΕΓΩ της ψεύτικης προσωπικότητας συνέχισε με την ίδια ΑΠΛΟΤΗΤΑ και ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ που ΑΛΛΟΤΕ εκδήλωσες· στερέωσε τις καλύτερες σχέσεις με τους αδελφούς του S.S.S.

Στη ΣΥΝΟΔΟ που θα τελεστεί στις 27 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, στη Guadalajara, εγώ ο ίδιος θα συναντηθώ μαζί σας ξεχωριστά από όλη τη Συγκέντρωση και μέσα στην ίδια μου τη ΣΟΥΙΤΑ του Ξενοδοχείου Marriot, για να μελετήσουμε ήρεμα ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ SUMUN SUPREMUN SANCTUARIUM της CIENAGA.

Με όλη μου την καρδιά θέλω να σε βοηθήσω, με κανένα τρόπο δεν θα ήθελα να σου αρνηθώ το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΜΟΥ. Βοήθησέ με για να βοηθήσω· είμαι μαζί σου σ’ αυτόν τον Μεγάλο Αγώνα.

Αυτή η ΕΠΙΣΤΟΛΗ να μελετηθεί από σένα πολύ βαθιά· να συνειδητοποιήσεις αυτό που ΣΗΜΑΙΝΕΙ αυτή η ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Συνόδευσέ με να δουλέψουμε ΓΙΕ ΜΟΥ στο ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ Η ΘΕΙΚΗ ΣΟΥ ΜΗΤΕΡΑ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟΥΝ.

(υπογεγραμμένο)
ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ
(Παρατίθεται αυτούσιο από την «Επιστολή η οποία εστάλη στον Julio Medina Vizcaino, 29 Ιανουαρίου 1976, από τον Α.Δ.Σαμαέλ Αούν Βεόρ»).


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΡΑΒΟΛΟΥ

Μεξικό, D.F. στις 29 Ιανουαρίου 1976.

ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΡΑΒΟΛΟΥ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ

Λάβε τον γνωστικό χαιρετισμό μου.

Επίτρεψε μου να κάνω τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ, με σκοπό ΝΑ ΣΩΣΩ τον Μποδισάττουα του Δασκάλου Garga Cuichines.

Μόλις έστειλα στον αναφερόμενο Μποδισάτουα μια ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΗ με προφανείς σκοπούς.

Αν όλες μου οι προσπάθειες πεθάνουν με πόνο στην ψυχή μου, θα βρισκόμουν στην ανάγκη να μην τον εφοδιάζω πλέον με την ΑΡΕΙΑΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ μου.

Τελικά θα έμενε ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ, πράγμα που στ’ αλήθεια δεν επιθυμώ, διότι ακόμα περιμένω ένα ΘΑΥΜΑ. Περίμενέ με παρακαλώ και ΕΧΕ ΠΙΣΤΗ ΣΕ EΜΕΝΑ.

Παρευρέθηκα στο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ, το δίκιο είναι με το ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ Η ΘΕΪΚΗ ΣΟΥ ΜΗΤΕΡΑ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟΥΝ.

ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ
(Είναι πιστό αντίγραφο του πρωτοτύπου)


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ

4 Μαρτίου 1976

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ SUMUN SUPREMUN SANCTUARIUM ΤΗΣ SIERRA NEVADA ΤΗΣ SANTA MARTA.

Αγαπητοί Γνωστικοί Αδελφοί·
PAZ INVERENCIAL.

Η παρούσα επιστολή έχει ως σκοπό να σας δώσει ΕΝΤΟΛΕΣ για να ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Με κανένα τρόπο δεν θα επιθυμούσαμε ΒΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗ Διεθνή Γνωστική Κίνηση.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΡΑΒΟΛΟΥ θα δώσει τις ΕΝΤΟΛΕΣ που αφορούν την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ που θα πρέπει να γίνει στον ΚΥΡΙΟ JULIO MEDINA VIZCAINO.

Θα πρέπει να δουλέψετε με τους μαθητές μου τους ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΓΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ.

Εγώ από μέρους μου ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Αυτή η δουλειά θα πρέπει να διαρκέσει 30 ημέρες, σε ΣΥΝΕΧΗ ΑΛΥΣΙΔΑ, με βάρδιες 3 ατόμων που θα αλλάζουν τη βάρδια κάθε 3 ώρες μέρα και νύχτα.

Την τελευταία ημέρα θα δουλέψουν για 24 ώρες με βάρδιες 13 ΑΤΟΜΩΝ.

ΣΚΟΠΟΣ: ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΒΛΑΒΕΣ: ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΟΥΜΕ.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΝ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ. D.F. στις 4 Μαρτίου 1976.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ
(Είναι πιστό αντίγραφο του πρωτοτύπου)


Η ΕΠΙΛΟΓΗ

Πολλά έχουν ειπωθεί πάνω στην επιλογή του προσωπικού που διαμορφώνουμε τη Γνωστική Κίνηση. Μέχρι που έγραψα ένα φυλλάδιο, αλλά οι άνθρωποι νομίζουν ότι όλα είναι φαντασίωση ή ότι είναι για να βάλει κάποιος φόβους.

Η επιλογή αποκρυσταλλώθηκε και εκτελείται· αυτόν που επάνω δεν χρησιμεύει, εδώ αποσύρεται από τη Β’ ή από τη Γ’, αλλά δεν μπορεί να συνεχίζει μέσα στις γραμμές της Γνωστικής Κίνησης. Έτσι είναι, να το ξέρουν οι μαθητές, για να μη βασίζονται στο ότι δεν έχει φτάσει.

Ας κοιτάξουμε πόσος κόσμος έχει αποβληθεί από την Κίνηση για κακές πράξεις και πόσοι θα αποβληθούν, γιατί αυτόν που αποσύρουν επάνω, κάτω κάνει παλιανθρωπιές και πρέπει επίσης να τον αποσύρουν. Εγώ δουλεύω σύμφωνα με αυτό που συμβαίνει σε άλλες ανώτερες διαστάσεις· δεν αυτοσχεδιάζω, αλλά υπακούω σε διαταγές.

Αν θέλετε εσείς να μην πέσετε σε αυτήν την παγίδα, οφείλετε να δουλεύετε οριστικά με ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, γιατί στους Ανώτερους Κόσμους δουλεύουμε: Η Ζυγαριά, το Μέτρο και το Βιβλίο. Έτσι λοιπόν, ώστε σ’ αυτά τα τρία στοιχεία βασίζεται ο Μεγάλος Νόμος για να δικάσει ή να επιβραβεύσει.

Σας γνωστοποιώ επίσης ότι το ΤΕΛΟΣ πλησιάζει πολύ γρήγορα, γιατί το ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, δηλαδή το ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, δείχνει τη 13η ΩΡΑ· λείπουν λεπτά για να σταματήσει το ρολόι και να έλθει η τελική καταστροφή. Οποιοσδήποτε μπορεί να πάει και να αντιληφθεί το ρολόι, ότι δεν είναι φαντασίωση, αλλά ένα γεγονός. Ήδη ο μηχανισμός του ρολογιού δουλεύει πολύ αργά, τείνει πότε πότε να σταματάει .

Έτσι λοιπόν, βρισκόμαστε στην αρχή του ΤΕΛΟΥΣ και αυτό είναι ένα κάλεσμα που σας κάνω, για να πάρετε τα πράγματα στα σοβαρά και να δουλέψετε με τους 3 Παράγοντες.

Ομοίως σας γνωστοποιώ ότι εγώ ως Δικηγόρος, δηλαδή ο Δάσκαλος Ραβολού ως Δικηγόρος, ενώπιον του Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης ήδη έπαψε να είναι Δικηγόρος· πέρασε να είναι ένας Δικαστής γιατί δεν υπάρχει κάποιος τον οποίο να υπερασπίσει. Δεν ήθελα να εκτεθώ περισσότερο σε μία τιμωρία εξαιτίας ενός ατόμου που υπερασπίζω και κάνει τα αντίθετα. Έτσι λοιπόν, να ξέρετε μια και καλή ότι βρισκόμαστε στα χέρια του Μεγάλου Νόμου, που είναι αυτός που θα μας κρίνει για τις πράξεις μας.

Α.Δ. ΡΑΒΟΛΟΥ

7 Απριλίου 1992

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σημασία έχει να δουλεύουμε πάνω στις λεπτομέρειες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καλά, όλοι επιθυμούμε να πεθάνουμε, έτσι δεν είναι; Γιατί το εγώ είναι αυτό που έχει τη Συνείδηση κοιμισμένη και δεν μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο ενώ αυτό το εγώ είναι ζωντανό.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ εξετάζοντας λεπτομερώς, γιατί είμαι ένας ερευνητής, ερευνώντας γιατί όλος ο κόσμος ρωτά πάνω στο θάνατο και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν πεθαίνει, συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν χιλιάδες λεπτομέρειες. Κάθε ελάττωμά μας το περικυκλώνουν μια ποσότητα λεπτομερειών, ώστε κάποιος δεν δίνει προσοχή σε αυτές τις λεπτομέρειες· ακόμη και μια φράση άσχημα ειπωμένη τρέφει ψυχικά στοιχεία κάποιου και τότε, πώς θα πεθάνει ή πώς θα κατανοήσει το εγώ; Τότε, πρέπει να αρχίσουμε να λεπτολογούμε τον εαυτό μας από στιγμή σε στιγμή.

Εάν κάποιο, για παράδειγμα η λαγνεία, ήδη επιβάρυνε μία κυρία, τι είναι αυτό; Λαγνεία και τρέφει το εγώ. Η κλοπή, το να μαζέψεις μια δεκάρα από εκεί, μπροστά στον Μεγάλο Νόμο δεν είναι το ποσόν, αλλά το ελάττωμα του να πάρεις το ξένο, αυτό που δεν ανήκει σε κάποιον και τρέφει το εγώ της κλοπής.

Βαλθείτε να εξετάζετε λεπτομερώς τον εαυτό σας σχολαστικά: για να δείτε πόσα ψυχικά στοιχεία τρέφετε από στιγμή σε στιγμή, γιατί εμείς δίνουμε προσοχή στα μεγάλα ελαττώματα αλλά στα μικροσκοπικά όχι και από αυτά τα μικροσκοπικά είναι απ’ όπου οφείλουμε ν’ αρχίσουμε να εξαλείφουμε, γιατί αυτή είναι η τροφή του εγώ, από τα μικροσκοπικά κι ασήμαντα πράγματα· γιατί αυτές οι μικροσκοπικές λεπτομέρειες είναι εκείνες που έχουν περισσότερο αλλοιωμένη τη Συνείδηση κι αυτό αντανακλά μέχρι τον Αιτιατό Κόσμο. Eίναι το Εγώ Αιτία που έχει αλλοιωμένη τη Συνείδηση σε εμάς.

Εάν εμείς αρχίσουμε να τις λεπτολογούμε, να διαλύουμε όλες αυτές τις λεπτομέρειες, προχωρούμε αυξάνοντας το ποσοστό συνείδησης. Όμως, εάν εσείς θελήσετε να εξαλείψετε το ελάττωμα του θυμού, της απληστίας, της λαγνείας, έτσι μάγκικα, όχι· πάμε να αρχίσουμε να δουλεύουμε σε εμάς λεπτομερώς και θα δείτε ότι θριαμβεύετε γιατί θριαμβεύετε.

Λεπτομέρεια που ανακαλύφθηκε, μονομιάς πρέπει να της εφαρμόζεται ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ για τη διάλυσή της.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Α.Δ., ποια σχέση υπάρχει ανάμεσα στην Αυτοπαρατήρηση και την ανακάλυψη αυτών των λεπτομερειών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχει μία σχέση, γιατί η ανακάλυψη αυτών των λεπτομερειών συνοδεύεται από την Αυτοπαρατήρηση. Αν εμείς δεν Αυτοπαρατηρούμαστε, δεν ανακαλυπτόμαστε, έτσι; Γιατί εμείς δεν σταματάμε μπροστά στα μικρά πράγματα: σταματάμε μπροστά στο μεγάλο, για να εξετάσουμε το μεγάλο, αλλά το μικρό όχι και το μικρό είναι πολύ σπουδαίο για ν’ ανακαλύψουμε το μεγάλο.

Ας αρχίσουμε από τις λεπτομέρειες, όπως σας έχω πει και θα δείτε ότι φθάνουμε στο μεγάλο. Έτσι κανείς μαθαίνει να Αυτοπαρατηρείται από στιγμή σε στιγμή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μπορούσατε να μας πείτε μερικές λεπτομέρειες που μας λιμνάζουν στον Εσωτεριστικό Δρόμο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχουν πολλές, κοιτάξτε, υπάρχουν τόσες λεπτομέρειες, αλλά υπάρχει μία που είναι πολύ κοινή και τρέχουσα σε κάθε άντρα, είναι το να κολακεύει τις γυναίκες· πολλές φορές χωρίς κακή πρόθεση ή το κάνει χωρίς κακή πρόθεση αλλά το αποτέλεσμα αυτού δεν αφήνεται να περιμένει πολύ και σε άλλες ανώτερες διαστάσεις εκείνο αποκρυσταλλώνεται σε γεγονότα.

Το γνωστοποιώ αυτό γιατί εγώ είχα αυτή την κακή συνήθεια, όπως σας λέω χωρίς καμία κακία, και το αποτέλεσμα είναι ότι σχεδόν χάνω ένα βαθμό μία νύχτα, για αυτή τη λεπτομέρεια. Και έτσι διαδοχικά όλο το Εγώ εκδηλώνεται με μικροσκοπικές λεπτομέρειες, που κάποιος δεν τους δίνει σημασία.

Όταν κάποιος πάει να κάνει μία πρακτική ποτέ, ουδέποτε, δεν πρέπει να πει «θα δω αν μπορώ», αλλά «θα το κάνω», με σιγουριά και αποφασιστικότητα, γιατί με το «θα δω αν μπορώ» αμφιβάλλει για αυτό που μπορεί. Τότε, το αποτέλεσμα των προσπαθειών του κάνοντας μια πρακτική είναι αρνητικό, γιατί έχει βάλει την αμφιβολία μπροστά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις λεπτομέρειες και στις δοκιμασίες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κοιτάξτε, η αλήθεια είναι ότι οι λεπτομέρειες, για μία λεπτομέρεια που έχουμε εμείς, που δεν την έχουμε διαλύσει, μπορούμε να χάσουμε μία δοκιμασία και να χάσουμε μία Μύηση.

Παράδειγμα: εγώ πάω να λάβω μία Μύηση ή ένα Βαθμό και εκεί κάποιος νιώθει σαν να ήταν εδώ με ζωντανή σάρκα· έχω την κακή συνήθεια αυτό που βρίσκω στο δρόμο να το παίρνω. Βρήκα 10 δραχμές πεταμένες στο δρόμο: «Αχ, θα τις μαζέψω, αυτό δεν είναι μία δοκιμασία».

Είναι μία δοκιμασία και για αυτές τις 10 δραχμές μπορώ να χάσω ένα βαθμό, μία Μύηση, οποιαδήποτε ικανότητα που επρόκειτο να μου δώσουν· για αυτό είναι που οι λεπτομέρειες είναι τόσο σημαντικές, το να λεπτολογεί κανείς τον εαυτό του. Τότε, ναι συνδέονται οι λεπτομέρειες με τις δοκιμασίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Α.Δ. εάν μέσω της ανακάλυψης όλων των λεπτομερειών φθάνουμε στην απελευθέρωση ή πρέπει να συνεχίσουμε με τα μεγάλα πράγματα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να φτάσουμε στο μεγάλο χρειάζεται να αρχίσουμε από το μικρό. Πρώτα αποδυναμώνεται το μεγάλο ελάττωμα αφαιρώντας του όλες τις μικροσκοπικές εκδηλώσεις του και έτσι ναι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα ελαττώματα. Πρέπει να αρχίσουμε από το μικρό για να φτάσουμε στο μεγάλο.

Οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές να εξασκούμαστε με αυτές. Εδώ δεν πρόκειται να θεωρητικολογήσουμε, πάμε στην πρακτική ώστε αυτές οι λεπτομέρειες να μη μας κάνουν να πέφτουμε στο εσωτερικό μέρος, σε μία δοκιμασία, έτσι; Δεύτερον, αυτές οι λεπτομέρειες έχουν αλλοιωμένη τη Συνείδηση, έχουν κοιμισμένη τη Συνείδησή μας: πρέπει να αρχίσουμε να τις εξαλείφουμε από τώρα, εδώ και τώρα για να μπορούμε να αυξάνουμε εκείνη τη Συνείδηση, ώστε να έχουμε Συνείδηση μέσα μας.

Εάν θέλουμε να αυξήσουμε το ποσοστό Συνείδησης, πρέπει να αρχίσουμε να λεπτολογούμε τον εαυτό μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Α.Δ. μας λέγατε εσείς ότι η αμφιβολία είναι μία από τις δύσκολες λεπτομέρειες, αλλά η Λαγνεία επίσης είναι τρομερή και στις αλυσίδες αρχίζει ο πειρασμός μέσω των χεριών. Θέλω έναν προσανατολισμό σχετικά με αυτό το πρόβλημα που παρουσιάζεται σε πολλά μέρη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προσέξτε, αυτή είναι μια λεπτομέρεια που πρέπει να την προσέξουμε. Αυτό που οφείλει να κάνει για να αποφύγει αυτά τα προβλήματα, το άτομο που έχει τη Λαγνεία να του επιτίθεται σε αυτές τις στιγμές, το καλύτερο είναι να μην κάνει την αλυσίδα· οφείλει να είναι ειλικρινής με τον ίδιο του τον εαυτό και με τους υπόλοιπους.

Α. Δ. ΡΑΒΟΛΟΥ
7 Απριλίου 1992

OΝΟΜΑΤΑ

DAVID VALENCIA: David Valencia: Δαβίδ Βαλένσια

ENRIQUE BENAR: Enrique Benar: Ενρίκε Μπενάρ

GARGA CUICHINES: Garga Cuichines: Γάργα Κουϊτσίνες

JOAQUIN ENRIQUE AMORTEGUI VALBUENA:
Joaquin Enrique Amortegui Valbuena: Χοακίν Ενρίκε Αμόρτεγι Βαλμπουένα

JULIO MEDINA VIZCAINO: Julio Medina Vizcaino: Χούλιο Μεδίνα Βιθκαΐνο

OMAR CHERENZI LIND: Omar Cherenzi Lind: Ομάρ Τσερένσι Λίντ

ΤΟΠΟΝΥΜΙΕΣ
CHERENZI: Cherenzi: Σερένζι

CIENAGA: Cienaga: Σιέναγα

GUADALAJARA: Guadalajara: Γουαδαλαχάρα

MAGDALENA: Magdalena: Μαγδαλένα

MARRIOT: Marriot: Μάριοτ

SANTA MARTA: Σάντα Μάρτα

SIERRA NEVADA: Σιέρρα Νεβάδα

ΤΙΤΛΟΙ

FEGLA: Φέγλα

S.S.S.: SUMUN SUPREMUN SANCTUARIUM: Ύψιστο Υπέρτατο Αγιαστήριο

Translate »