Αξιοσέβαστος Δάσκαλος Ραβολού: Η Συγκέντρωση

Στο video βλέπουμε τον Αξιοσέβαστο Δάσκαλο Ραβολού να απαντά σε μια ερώτηση για το θέμα της ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκόσμιου Συνέδριου της Παγκόσμιας Γνωστικής Χριστιανικής Κίνησης, που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 1987 στη Σεβίλλη της Ισπανίας.

«ΕΡΩΤΗΣΗ: Αξιοσέβαστε Δάσκαλε, θα μπορούσατε να μάς βοηθήσετε να κατανοήσουμε καλύτερα την Αυτοπαρατήρηση και τη Συγκέντρωση;

Α.Δ. ΡΑΒΟΛΟΥ: Στην καθημερινή ρουτίνα πρέπει να ξέρουμε πώς να μοιράζουμε τον χρόνο για τις διάφορες δραστηριότητες που έχουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στο κάθε πράγμα αφιερώνουμε τη στιγμή του, το χρόνο του. Κάνουμε κάτι σαν μία ατζέντα, το πρωί, για τις διάφορες δουλειές που πρέπει να κάνουμε εκείνη την ημέρα και κάθε μία ν' αρχίζουμε να την κάνουμε με την σωστή τάξη, αφιερώνοντας τον χρόνο που απαιτείται στην κάθε δραστηριότητα που πρέπει να κάνουμε. Έτσι πάμε να εκπαιδεύσουμε το μυαλό στη Συγκέντρωση.

Συνήθως αρχίζουμε ένα πράγμα, όποιο κι αν είναι αυτό, και συγχρόνως αρχίζουμε ένα άλλο, κι άλλο και δεν τελειώνουμε κανένα. Οπότε, όταν εμείς πάμε να κάνουμε μια πρακτική, ο νους μας είναι στην ίδια κατάσταση και έτσι αποτυγχάνουμε. Όμως εάν εμείς εκπαιδευόμαστε έτσι όπως σάς το λέω, στο κάθε πράγμα το χρόνο του, αυτό λέγεται Συγκέντρωση.

Με αυτό, όταν κάποιος συγκεντρώνεται σε αυτό που κάνει, χωρίς να σκέφτεται άλλα πράγματα, παρά μόνο αυτό το οποίο κάνει, εκπαιδεύει το νου και όταν πάει να κάνει μια Συγκέντρωση είναι εύκολο, γιατί ο νους είναι ήδη εκπαιδευμένος για να κάνει αυτό το είδος πρακτικών. Κάποιος ξεκινάει από αυτό.

Μπορείτε να δείτε ότι εγώ, σε όλες τις δουλειές που κάνω ποτέ δεν αφήνω κάτι στη μέση, πάντα τελειώνω πρώτα αυτό που κάνω. Άλλα πράγματα μπορεί να προκύψουν, αλλά πρώτα τελειώνω αυτό το οποίο κάνω. Ποτέ δεν αφήνω κάτι που έχω αρχίσει στη μέση και έτσι μοιράζω το χρόνο μου μέχρι εκεί που μου φτάνει. Γιατί; Γιατί είναι μια εκπαίδευση για εμάς, μια πειθαρχία, ούτως ώστε, όταν αρχίζουμε μια πρακτική Διαλογισμού να μην μας δυσκολεύει την πρακτική τίποτα.

Ας θυμηθούμε ότι η Συγκέντρωση χρησιμοποιείται για κάθε είδους πρακτική που δίνει ο Αξιοσέβαστος Δάσκαλος (Α.Δ.) Σαμαέλ, για όλα χρειαζόμαστε Συγκέντρωση.

Γιατί αποτυγχάνετε με το Αστρικό Ξεδίπλωμα, με τον Διαλογισμό ή με οποιαδήποτε άλλη πρακτική; Γιατί κανένας δεν έχει αφοσιωθεί στο να εκπαιδεύεται στη Συγκέντρωση. Όταν κάποιος κάνει μια πρακτική, Αστρικού Ξεδιπλώματος, κάθε είδους πρακτική, ακόμα και για την Μετατροπή των Ενεργειών, χρειαζόμαστε τη Συγκέντρωση. Για το Αστρικό Ξεδίπλωμα, για να φτάσουμε στο Διαλογισμό, πρέπει να περάσουμε πρώτα από τη Συγκέντρωση. Εν πάση περιπτώσει, για όλα χρειάζεται η Συγκέντρωση.

Οπότε, γιατί αποτυγχάνουν οι πρακτικές που μάς έδωσε ο Α.Δ. Σαμαέλ; Γιατί δεν έχετε εκπαιδευτεί στη Συγκέντρωση. Δηλαδή κάνετε μια πρακτική Αστρικού Ξεδιπλώματος και σκέφτεστε άλλα πράγματα. Τότε μηχανοποιείται η πρακτική και δεν μπορεί να μάς δώσει θετικά αποτελέσματα.

Εάν εσείς, εκπαιδεύεστε με αυτόν το τρόπο, έτσι όπως σάς το λέω, είμαι σίγουρος ότι τη Συγκέντρωση θα την κάνετε πολύ εύκολα, και από τη Συγκέντρωση στο Διαλογισμό είναι κάτι πάρα πολύ εύκολο, πάρα πολύ εύκολο. Το θέμα είναι απλώς να εκπαιδευόμαστε, να πειθαρχούμε και να εκπαιδευτούμε.»

Translate »