Βιογραφία

 

Samael_Aun_Weor_004

Ο Αξιοσέβαστος Δάσκαλος ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ γεννήθηκε στην Κολομβία στις 3 Μαρτίου του 1917. Οι μεγάλες πνευματικές ανησυχίες του τον οδήγησαν σε βαθιές έρευνες στο πεδίο της Ψυχολογίας, της Ανθρωπολογίας, της Επιστήμης, του πρακτικού Εσωτερισμού και του πρωτόγονου Χριστιανισμού.

Πέρα από την παραδειγματική ζωή του, η διδασκαλία του αποτυπώθηκε σε περισσότερα από εκατό έργα, μεταφρασμένα σε διάφορες γλώσσες: διδασκαλία που με τη σειρά της συντίθεται σε πέντε μεγάλα έργα*, τα οποία συνιστώνται από τον ίδιο για όλους όσους πραγματικά επιθυμούν να μελετήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο, μέσα από την άμεση επαλήθευση, έχοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό «Να πάμε πιο πέρα από την απλή φιλολογική ερμηνεία, διανοητικού τύπου».

Ίδρυσε την Παγκόσμια Γνωστική Χριστιανική Κίνηση της Κολομβίας το 1960, η οποία εξαπλώθηκε σε περισσότερες από σαράντα χώρες του κόσμου. Αποσαρκώθηκε στην Πόλη του Μεξικού στις 24 Δεκεμβρίου του 1977, αφού αφιέρωσε όλη του τη ζωή για το καλό του ανθρώπινου γένους.

Ο Α.Δ. Σαμαέλ ολοκλήρωσε τους σκοπούς του, καταφέρνοντας να αφήσει αυτήν τη διδασκαλία για όλη την ανθρωπότητα, και επικεφαλής αυτής τον Α.Δ. Ραβολού, στο πρόσωπο του Χοακίν Αμόρτεγι Βαλμπουένα, για τον οποίο  λέει επακριβώς το εξής: «Ο Α.Δ. Ραβολού, ως δικαστής του Κάρμα, έχει απόλυτη εξουσία για να εγκαταστήσει την τάξη όπου τυχόν χρειαστεί. Αναμφίβολα, ο Α.Δ. Ραβολού πρέπει να γκρεμίσει πολλά είδωλα από πηλό και να διορθώσει πολλά λάθη».

*(«Διατριβή Επαναστατικής Ψυχολογίας», «Η Μεγάλη Ανταρσία», «Ναι, υπάρχει Κόλαση. Ναι, υπάρχει Διάβολος. Ναι, υπάρχει Κάρμα», «Τα Τρία Βουνά», «Το Μυστήριο της Χρυσής Άνθησης»)

Translate »