Ναι Υπάρχει Κόλαση, Ναι Υπάρχει Διάβολος, Ναι Υπάρχει Κάρμα

Όποιος θέλει να ανακαλύψει τους νόμους της φύσης, οφείλει να τους βρει μέσα στον ίδιο του τον εαυτό. Όποιος μέσα στον ίδιο του τον εαυτό δεν βρίσκει αυτό που ψάχνει, δεν θα το βρει ποτέ έξω από αυτόν.

Οι αρχαίοι είπαν: «Άνθρωπε, γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το Σύμπαν και τους Θεούς»∙ όλα όσα υπάρχουν στη φύση και στον κόσμο οφείλουμε να τα βρούμε στο εσωτερικό μας.

Έτσι λοιπόν, οι εννέα δαντικοί κύκλοι της Κόλασης βρίσκονται μέσα σε εμάς τους ίδιους, εδώ και τώρα…

Ωστόσο, καλό είναι, κύριοι και κυρίες, μελετώντας αυτό το ζήτημα να σκεφθούμε πάνω στον ωμό ρεαλισμό αυτών των κόσμων που βρίσκονται τοποθετημένοι στις υποδιαστάσεις του πλανήτη στον οποίο ζούμε. Ας σκεφθούμε για μια στιγμή κόσμους που διαπερνώνται και αλληλοδιεισδύονται αμοιβαία, χωρίς να συγχέονται, σε περιοχές πυκνοκατοικημένες κ.λπ., κ.λπ.

Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να λαμβάνουμε τις θρησκευτικές αλληγορίες ως νεκρό γράμμα∙ ας ψάξουμε το πνεύμα που ζωογονεί και που δίνει ζωή. Οι διάφορες Κολάσεις των θρησκειών αλληγορούν πραγματικότητες ωμά φυσικές. Δεν πρέπει να συγχέουμε τα σύμβολα με τα κοσμικά φαινόμενα αυτά καθεαυτά…

SAMAEL AUN WEOR

Translate »