Μυήσεις των Μεγαλυτέρων Μυστηρίων

initation

ΟΙ ΜΥΗΣΕΙΣ  

Υπάρχουν πεντε Μεγάλες Μυήσεις των Μεγαλύτερων Μυστηρίων της Φωτιάς. Υπάρχουν επτά Φίδια. Δύο ομάδες από τρία, με το ύψιστο στεφάνωμα της έβδομης γλώσσας Φωτιάς που μας ενώνει με τον Ένα, με τον Νόμο, με τον Πατέρα. Χρειαζόμαστε να ανέβουμε την έβδομη σκάλα της Φωτιάς.

Η πρώτη μύηση σχετίζεται με το πρώτο Φίδι. Η δεύτερη μύηση με το Δεύτερο Φίδι. Η τρίτη μύηση με το τρίτο Φίδι. Η τέταρτη μύηση με το τέταρτο Φίδι. Η πέμπτη μύηση με το πέμπτο Φίδι. Η έκτη και η έβδομη ανήκουν στο Μπούδι ή ψυχή συνείδηση και στον Άτμαν ή Εσώτερο του ανθρώπινου όντος.

ΠΡΩΤΗ ΜΥΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ
Το πρώτο Φίδι αντιστοιχεί στο φυσικό σώμα. Είναι αναγκαίο να σηκώνουμε το πρώτο Φίδι από το νωτιαίο κανάλι του φυσικού σώματος. Όταν το Φίδι φτάνει στο μαγνητικό πεδίο της αρχής της μύτης, φτάνει ο υποψήφιος στην πρώτη μύηση των Μεγαλύτερων Μυστηρίων.

Η ψυχή και το πνεύμα παρίστανται μπρος στην μεγάλη Λευκή Αδελφότητα χωρίς τα σώματα της αμαρτίας και με πλήρη απουσία του Εγώ. Αυτοί κοιτάζονται, αγαπιούνται και ενώνονται σαν δύο φλόγες, οι οποίες όταν ενώνονται διαμορφώνουν μια μόνη φλόγα.

Έτσι γεννιέται ο θεϊκός Ερμαφρόδιτος. Αυτός λαμβάνει ένα θρόνο για να κυριαρχεί κι ένα ναό για να ιερουργεί. Πρέπει να μετατρεπόμαστε σε Βασιλείς και Ιερείς της Φύσης σύμφωνα με την τάξη του Μελχισεδέκ.

Όποιος λαμβάνει την πρώτη μύηση των Μεγαλύτερων Μυστηρίων, λαμβάνει το πυρογενές σπαθί που του δίνει εξουσία πάνω στα τέσσερα στοιχεία της φύσης.

Είναι αναγκαίο να ασκούμε εντατικά σεξουαλική μαγεία για να σηκώσουμε το Φίδι πάνω στην ράβδο, έτσι όπως το έκανε ο Μωυσής στην έρημο. Η αγάπη είναι η βάση και το θεμέλιο της μύησης. Είναι απαραίτητο να ξέρουμε να αγαπάμε. Η μάχη για την ανύψωση του Φιδιού είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει, να ανεβαίνει το Φίδι σιγά σιγά, βαθμό βαθμό.

Είναι 33 σπόνδυλοι.

Είναι 33 βαθμοί.

Οι σκοτεινοί μας κάνουν τρομακτική επίθεση σε κάθε σπόνδυλο. Η Κουνταλίνη ανεβαίνει πολύ σιγά σύμφωνα με τις αξίες της καρδιάς. Χρειαζόμαστε να τελειώνουμε με όλες τις δικές μας αμαρτίες.

Επείγει να βαδίσουμε στο μονοπάτι της απόλυτης αγιότητας. Είναι απαραίτητο να ασκούμε σεξουαλική μαγεία χωρίς την ζωική επιθυμία. Δεν πρέπει να σκοτώνουμε μόνο την επιθυμία αλλά και μέχρι και την ίδια την σκιά της επιθυμίας. Χρειαζόμαστε να είμαστε σαν το λεμόνι. Η σεξουαλική πράξη πρέπει να μετατρέπεται σε μια πραγματική θρησκευτική τελετουργία. Οι ζήλειες πρέπει να εξαλείφονται. Να ξέρετε ότι οι εμπαθείς ζήλιες τελειώνουν με την ειρήνη τον σπιτιού.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΥΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ
Το Δεύτερο Φίδι ανεβαίνει πολύ δύσκολα από το νωτιαίο κανάλι του αιθερικού σώματος.

Όταν το Δεύτερο Φίδι φθάσει στο μαγνητικό πεδίο της ρίζας της μύτης, ο μυημένος εισέρχεται στον ναό για να λάβει την δεύτερη μύηση των Μεγαλύτερων Μυστηρίων. Είναι καλό να προειδοποιήσουμε ότι η ανθρώπινη προσωπικότητα δεν εισέρχεται στον ναό.

Αυτή παραμένει στην είσοδο κανονίζοντας τις υποθέσεις της με τους Κυρίους του Κάρμα.

Μέσα στον ναό ο Εσώτερος, μαζί με το αιθερικό σώμα του, σταυρώνεται. Δηλαδή, ο Εσώτερος ντύνεται με το αιθερικό σώμα για την σταύρωση. Έτσι είναι πώς σταυρώνεται το αιθερικό σώμα. Στην δεύτερη μύηση γεννιέται το Puchico (αιθερικό) Σώμα, το νυφικό ένδυμα της ψυχής, το σώμα Φωτιάς. Αυτό το όχημα αποτελείται από τους δυο ανώτερους αιθέρες. Το αιθερικό σώμα έχει τέσσερις αιθέρες, δυο ανώτερους και δυο κατώτερους. Με το νυφικό ένδυμα της ψυχής μπορούμε να εισχωρήσουμε σε όλα τα μέρη του Βασιλείου.

Αυτή η μύηση είναι πολύ δύσκολη. Ο μαθητής δοκιμάζεται αυστηρά. Αν βγει νικητής, λάμπει ο ήλιος του μεσονυκτίου και από αυτόν κατεβαίνει το αστέρι των πέντε γωνιών με το μάτι του στο κέντρο. Αυτό το αστέρι τοποθετείται πάνω στο κεφάλι του νεόφυτου για να τον εγκρίνει.

Το αποτέλεσμα της νίκης είναι η μύηση.

ΤΡΙΤΗ ΜΥΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ
Το τρίτο Φίδι ανεβαίνει από το νωτιαίο κανάλι του αστρικού φαντάσματος. Το τρίτο Φίδι πρέπει να φτάσει μέχρι το μαγνητικό πεδίο της ρίζας της μύτης και μετά να κατέβει από κει μέχρι την καρδιά από έναν κρυφό δρόμο, στον οποίο υπάρχουν επτά άγιες κάμαρες.

Στην Τρίτη μύηση ο νεόφυτος πρέπει να περάσει με αστρικό σώμα όλο το Δράμα των Παθών του Χριστού. Πρέπει να σταυρωθεί, να πεθάνει και να τα ταφεί, πρέπει να αναστηθεί κι επίσης πρέπει να κατέβει στην άβυσσο και να παραμείνει εκεί για σαράντα μέρες πριν από την ανάληψη.

Η ανώτατη ιερουργία της τρίτης μύησης λαμβάνεται με το αστρικό σώμα της Φωτιάς. Πάνω στον βωμό εμφανίζεται ο Σανάτ Κουμαρά, ο Γέρος των Αιώνων, για να μας απονείμει την μύηση.

Όλοι εκείνοι που φτάνουν στην τρίτη μύηση των Μεγαλύτερων Μυστηρίων, λαμβάνουν το Άγιο Πνεύμα.

Είναι αναγκαίο να ξέρουμε να αγαπάμε την γυναίκα για να φτάσουμε αυτήν την μύηση.

Η σεξουαλική ένωση πρέπει να γίνεται γεμάτη άπειρη αγάπη. Ο φαλλός πρέπει να εισέρχεται στον κόλπο πάντα πολύ απαλά, για να μην βλάπτουμε τα όργανα της γυναίκας.

Κάθε φιλί, κάθε λέξη, κάθε χάδι, πρέπει να είναι τελείως ελεύθερο από επιθυμία. Η ζωική επιθυμία είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για την μύηση.

Πολλοί πουριτανοί άνθρωποι, διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, θα μας αξιολογήσουν σαν ανήθικους. Ωστόσο, αυτός ο κόσμος δεν σκανδαλίζεται με τα πορνεία και τις πόρνες. Μας
βρίζουν, όμως δεν είναι ικανοί να ριχτούν στις συνοικίες όπου ζουν οι πόρνες, για να τους ιεροκυρήξουν τον καλό Νόμο. Μας μισούν, όμως δεν είναι ικανοί να μισήσουν τις ίδιες τις δικές τους αμαρτίες. Μας καταδικάζουν, γιατί ιεροκυρήττουμε την θρησκεία του σεξ, όμως δεν είναι ικανοί να καταδικάσουν την ίδια την δικιά τους σεξουαλική πράξη με εκσπερμάτωση. Αυτή είναι η ανθρωπότητα.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΥΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ
Όταν το τέταρτο Φίδι έχει συμπληρώσει την ανάβαση από το νωτιαίο κανάλι του διανοητικού φαντάσματος, έρχεται τότε η τέταρτη μύηση των Μεγαλύτερων Μυστηρίων.

Το τέταρτο Φίδι φθάνει επίσης στο μεσόφρυδο και κατεβαίνει μέχρι την καρδιά.
Στον κόσμο της διάνοιας, ο ΣΑΝΑΤ ΚΟΥΜΑΡΑ καλωσορίζει πάντα τον υποψήφιο και λέει: «Έχεις απελευθερωθεί από τα τέσσερα σώματα αμαρτίας. Είσαι ένας Βούδας. Έχεις εισέλθει στον κόσμο των θεών. Είσαι ένας Βούδας. Καθένας που απελευθερώνεται από τα τέσσερα σώματα αμαρτίας είναι ένας Βούδας. Εσύ είσαι ένας Βούδας. Εσύ είσαι ένας Βούδας. Εσύ είσαι ένας Βούδας».

Η κοσμική γιορτή αυτής της μύησης είναι θαυμάσια. Όλος ο Κόσμος, όλο το Σύμπαν ταράζεται από χαρά λέγοντας: Έχει γεννηθεί ένας νέος Βούδας. Η θεϊκή Μητέρα Κουνταλίνη παρουσιάζει τον γιο της στον ναό λέγοντας, αυτός είναι ο πολυαγαπημένος γιος μου, αυτός είναι ένας νέος Βούδας. Αυτός είναι ένας νέος Βούδας. Αυτός είναι ένας νέος Βούδας. Οι άγιες γυναίκες συγχαίρουν τον υποψήφιο με άγιο φιλί. Η γιορτή είναι τρομερά θεϊκή. Οι μεγάλοι Δάσκαλοι της διάνοιας, βγάζουν από το νοητικό φάντασμα το πανέμορφο παιδί του νου της Φωτιάς. Αυτός γεννιέται στην τέταρτη μύηση των Μεγαλύτερων Μυστηρίων. Όλοι εκείνοι που λαμβάνουν την τέταρτη μύηση κερδίζουν το Νιρβάνα. Το Νιρβάνα είναι ο κόσμος των άγιων θεών.

Όποιος φθάνει στην τέταρτη μύηση, λαμβάνει τη σφαίρα του αυτοκράτορα του νου.

Πάνω σε αυτήν τη σφαίρα αστράφτει το σημάδι του Σταυρού.

Ο νους πρέπει να σταυρώνεται και να στιγματίζεται στη μύηση. Στον κόσμο του νου αστράφτει η παγκόσμια φωτιά. Καθεμία από τις 33 κάμαρες του νου μάς διδάσκει φοβερές αλήθειες.

ΠΕΜΠΤΗ ΜΥΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ
Το πέμπτο Φίδι ανεβαίνει από το νωτιαίο κανάλι εκείνου του εμβρύου της ψυχής που έχουμε ενσαρκωμένο. Το πέμπτο Φίδι πρέπει να φτάσει στο μεσόφρυδο και να κατέβει έπειτα μέχρι την καρδιά.

Στην πέμπτη μεγάλη μύηση γεννιέται το σώμα της συνειδητής θέλησης. Όλοι εκείνοι που γεννιούνται στον κόσμο της συνειδητής θέλησης, ενσαρκώνουν την ψυχή τους οπωσδήποτε. Όλοι εκείνοι που ενσαρκώνουν την ψυχή τους, μετατρέπονται σε έναν πραγματικό άνθρωπο με ψυχή. Κάθε πραγματικός άνθρωπος, αθάνατος και ολόκληρος, είναι ένας αυθεντικός Δάσκαλος. Πριν από την πέμπτη μύηση των Μεγαλύτερων Μυστηρίων κανένας δεν πρέπει να καλείται Δάσκαλος.

Στην πέμπτη μύηση μαθαίνουμε να κάνουμε την θέληση του Πατέρα. Πρέπει να μάθουμε να υπακούμε τον Πατέρα. Αυτός είναι ο Νόμος.

Στην πέμπτη μύηση πρέπει να αποφασίζουμε για έναν από τους δύο δρόμους, ή να μείνουμε στο Νιρβάνα απολαμβάνοντας την άπειρη ευτυχία του ιερού διαστήματος που δεν έχει όρια, συζώντας με τους άφατους θεούς, ή να απαρνηθούμε αυτήν την άπειρη ευτυχία και να μείνουμε ζώντας σε αυτήν την κοιλάδα των δακρύων για να βοηθάμε την φτωχή ταλαιπωρημένη ανθρωπότητα. Αυτό είναι το μονοπάτι τον μακρινού και πικρού καθήκοντος.

Όλοι εκείνοι που απωθούν το Νιρβάνα από αγάπη προς την ανθρωπότητα, μετά από Νιρβάνες κερδισμένες και χαμένες από αγάπη προς την ανθρωπότητα, κερδίζουν πιο αργότερα την μύηση Βενούστα.

Translate »