Η Μύηση

swearing_knight

Η μύηση είναι η ίδια η ζωή. Αν θέλεις την μύηση γράψε την σε μια ράβδο. Όποιος έχει κατανόηση, ας κατανοεί, γιατί εδώ υπάρχει σοφία. Η μύηση δεν αγοράζεται ούτε πουλιέται. Να φύγουμε από εκείνες τις σχολές που δίνουν μυήσεις μέσω αλληλογραφίας. Να φύγουμε από όλους εκείνους που πουλούν μυήσεις.

Η μύηση είναι κάτι πολύ οικείο της ψυχής. Το Εγώ δεν λαμβάνει μυήσεις. Εκείνοι που λένε εγώ έχω τόσες μυήσεις, εγώ έχω τόσους και τόσους βαθμούς, είναι ψεύτες και απατεώνες, γιατί το Εγώ δεν λαμβάνει μυήσεις ούτε βαθμούς.

Είναι η ψυχή εκείνη που λαμβάνει τις μυήσεις. Αυτό είναι πάρα πολύ οικείο. Αυτό δεν λέγεται, δεν πρέπει να το διηγηθούμε σε κανέναν.

Όλες οι μυήσεις και βαθμοί που απονέμουν πολλές σχολές του φυσικού κόσμου, πραγματικά δεν έχουν καμία αξία στους ανώτερους κόσμους. Οι Δάσκαλοι της Λευκής Αδελφότητας αναγνωρίζουν σαν πραγματικές, μόνο τις γνήσιες μυήσεις της ψυχής. Αυτό είναι τελείως εσωτερικό.

Ο μαθητής μπορεί να ανεβαίνει τις εννέα αψίδες, να διασχίζει όλες τις εννέα μυήσεις των Μικρότερων Μυστηρίων, χωρίς να έχει δουλέψει με το μυστικό A.Z.F. (την σεξουαλική μαγεία). Όμως είναι αδύνατον να μπει στα Μεγαλύτερα Μυστήρια χωρίς την σεξουαλική μαγεία. (αυτή είναι το μυστικό Α.Ζ.F. ).

Στην Αίγυπτο όλοι εκείνοι που έφταναν στην Ένατη Σφαίρα, αναπόφευκτα λάμβαναν από στόμα σε στόμα το τρομερό μυστικό του μεγάλου Αρκάνο. (Το πιο δυνατό μυστικό. Το Αρκάνο A.Z.F.).

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΦΛΙΟΥ
Η πρώτη δοκιμασία που πρέπει να αντιμετωπίσει ο υποψήφιος, είναι η Δοκιμασία του Φύλακα του Κατωφλιού. Αυτός είναι η αντανάκλαση του Εγώ, το οικείο βάθος του Εγώ.

Πολλοί είναι εκείνοι που αποτυγχάνουν σε αυτήν την τρομερή δοκιμασία.

Ο υποψήφιος πρέπει να επικαλεστεί στους εσωτερικούς κόσμους τον φύλακα τον Κατωφλιού. Μια τρομαχτική ηλεκτρική λαίλαπα προηγείται της φοβερής εμφάνισης.

Η νύμφη του Κατωφλιού είναι οπλισμένη με μια φοβερή υπνωτιστική δύναμη.

Πραγματικά, αυτό το τέρας έχει όλη την ασχήμια όλων των δικών μας αμαρτιών. Είναι ο ζωντανός καθρέφτης από όλες τις δικές μας κακίες. Η μάχη είναι τρομαχτική, μέτωπο με μέτωπο, σώμα με σώμα. Αν νικάει ο φύλακας τον υποψήφιο, αυτός μένει σκλαβωμένος από το φοβερό τέρας. Αν ο υποψήφιος νικάει, το τέρας του κατωφλιού φεύγει τρομαγμένο. Τότε, ένας μεταλλικός ήχος κάνει να τρέμει το Σύμπαν και ο υποψήφιος γίνεται δεκτός στο σαλόνι των παιδιών. Αυτό μας θυμίζει εκείνη την φράση του Ιεροφάντη Ιησού, του Χριστού:
«Όταν θα είσαστε σαν παιδιά, θα μπορείτε να μπείτε στο Βασίλειο των Ουρανών».
Στο σαλόνι των παιδιών τιμούν τον υποψήφιο οι Άγιοι Δάσκαλοι. Η χαρά είναι άπειρη γιατί ένα άλλο ανθρώπινο ον έχει μπει στο μονοπάτι της μύησης. Όλο το Κολλέγιο των Μυημένων (Παιδιά) συγχαίρει τον υποψήφιο. Ο υποψήφιος έχει νικήσει τον Πρώτο φύλακα.

Αυτή η δοκιμασία πραγματοποιείται στον αστρικό κόσμο.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΑΕΡΑ, ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ
Στην παλαιά Αίγυπτο των Φαραώ αυτές οι τέσσερις δοκιμασίες έπρεπε να αντιμετωπιστούν στον φυσικό κόσμο. Σήμερα, ο υποψήφιος πρέπει να περάσει αυτές τις δοκιμασίες στους υπερευαίσθητους κόσμους.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Αυτή η δοκιμασία είναι για να δοκιμάζουν την ηρεμία και γλυκύτητα του υποψήφιου. Οι οργίλοι και οι θυμώδεις αποτυγχάνουν τελείως σε αυτήν την δοκιμασία. Ο υποψήφιος βλέπει ότι τον κυνηγούν, τον βρίζουν, τον συκοφαντούν κλπ. Πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν βίαια κι επιστρέφουν στο φυσικό σώμα τους εντελώς αποτυχημένοι. Οι Νικητές γίνονται δεκτοί στο σαλόνι των παιδιών και λαμβάνουν θερμή υποδοχή με μια ωραία μουσική. Την μουσική των σφαιρών. Οι φλόγες φοβίζουν τους αδύναμους.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ
Εκείνοι που απελπίζονται όταν χάνουν κάτι ή κάποιον. Εκείνοι που τρέμουν την φτώχια. Εκείνοι που δεν είναι αποφασισμένοι να χάνουν το πιο αγαπημένο, αποτυγχάνουν στην δοκιμασία του Αέρα. Πετάνε τον υποψήφιο στο βάθος του γκρεμού. Ο αδύναμος φωνάζει κι επιστρέφει στο φυσικό σώμα τρομαγμένος. Τους Νικητές τους δέχονται με γιορτές και συγχαρητήρια στο σαλόνι των παιδιών.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Η μεγάλη Δοκιμασία του Νερού είναι πραγματικά φοβερή. Ρίχνουν τον υποψήφιο στον ωκεανό και αυτός πιστεύει ότι θα πνιγεί. Εκείνοι που δεν ξέρουν να προσαρμόζονται σε όλες τις κοινωνικές συνθήκες της ζωής. Εκείνοι που δεν ξέρουν να ζουν ανάμεσα στους φτωχούς.

Εκείνοι που μετά το ναυάγιο τους στον ωκεανό της ζωής απωθούν την μάχη και προτιμούν να πεθαίνουν, αυτοί οι αδύνατοι, αποτυγχάνουν αναπόφευκτα στην δοκιμασία του Νερού. Οι Νικητές γίνονται δεκτοί με κοσμικές γιορτές στο σαλόνι των παιδιών.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
Εμείς πρέπει να μάθουμε να βγάζουμε το καλύτερο όφελος από τις χειρότερες καταστάσεις της ζωής. Οι χειρότερες καταστάσεις μάς προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες.

Πρέπει να μάθουμε να χαμογελάμε μπροστά στις ανάποδες καταστάσεις, αυτός είναι ο νόμος.

Εκείνοι που υποκύπτουν από πόνο μπροστά στις κακοτυχίες της ύπαρξης, δεν μπορούν να περάσουν νικητές τη δοκιμασία της Γης.

Ο υποψήφιος στους ανώτερους κόσμους βλέπει τον εαυτό του μεταξύ δύο τεράστιων βουνών που κλείνουν απειλητικά. Αν ο υποψήφιος φωνάξει φοβισμένος, επιστρέφει αποτυχημένος στο φυσικό σώμα. Αν είναι ήρεμος, βγαίνει νικητής και τον δέχονται με μεγάλη γιορτή και άπειρη χαρά στο σαλόνι των παιδιών.

ΜΥΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ
Όταν ο μαθητής έχει νικήσει σε όλες τις δοκιμασίες εισαγωγής στο Μονοπάτι, έχει πλήρες δικαίωμα να εισέλθει στα Μικρότερα Μυστήρια. Καθεμία από τις εννέα μυήσεις των Μικρότερων Μυστηρίων λαμβάνεται από την εσώτερη συνείδηση. Αν ο μαθητής έχει καλή μνήμη, μπορεί να φέρει στον φυσικό εγκέφαλο την ανάμνηση αυτών των μυήσεων. Όταν η μνήμη του υποψήφιου δεν είναι καλή, ο φτωχός νεόφυτος αγνοεί στον φυσικό κόσμο όλο εκείνο που μαθαίνει και λαμβάνει στους ανώτερους κόσμους. Όποιοι θέλουν να μην αγνοούν στο φυσικό τίποτα από ότι τους συμβαίνει στην μύηση, πρέπει να αναπτύξουν την μνήμη. Είναι επείγον να αναπτύξει ο υποψήφιος την μνήμη. Επείγει να μάθει ο υποψήφιος να βγαίνει συνειδητά με αστρικό σώμα. Επείγει να αφυπνίσει την συνείδηση ο υποψήφιος.

Οι εννέα μυήσεις των Μικρότερων Μυστηρίων αποτελούν το δοκιμαστικό μονοπάτι. Οι εννέα μυήσεις των Μικρότερων Μυστηρίων είναι για μαθητές που βρίσκονται σε δοκιμαστική περίοδο.

Οι παντρεμένοι μαθητές που δουλεύουν με το μυστικό A.Z.F., περνούν πολύ γρήγορα αυτές τις εννέα αρχικές μυήσεις. Όταν ο μαθητής είναι άγαμος και απολύτως αγνός, επίσης περνάει τις εννέα μυήσεις, όμως πιο σιγά. Αυτοί που εκσπερματώνουν δεν μπορούν να λάβουν καμία μύηση.

Translate »